Λαϊκή Συσπείρωση: Οι εργαζόμενοι του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. θα περάσουν πολύ δύσκολα

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι εργαζόμενοι του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., για μια ακόμα φορά καλούνται να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους πολύ δύσκολα, καθώς είναι απλήρωτοι ήδη για τρεις μήνες και διανύουν τον τέταρτο.

Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν τίποτε άλλο, εκτός από το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο καθένας τους ξέρει τις υποχρεώσεις (πετρέλαιο, ενοίκια, λογαριασμοί, δάνεια κ.α.) που έχει να πληρώσει. Αλλάδυστυχώς, χρόνια τώρα διεκδικούν το αυτονόητο, τον ίδιο τον μισθό τους που δεν δίνεται κανονικά, με βασική την ευθύνη και της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Τις περισσότερες φορές η καταβολή των αποδοχών τους γίνονταν καθυστερημένα και με χίλια ζόρια.

Η σημερινή διοίκηση, δεν έχει το παλιότερο επιχείρημα ότι δεν μπορούν να γίνουν οι σχετικές πληρωμές από τους ίδιους πόρους του δήμου. Μάλιστα, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα είχε δηλώσει ότι εξασφάλισε κονδύλια, μέχρι να εγκριθεί η εφαρμογή του προγράμματος ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθούν οι εργαζόμενοι. Διατύπωσε όμως και έμμεσες απειλές, ότι κακώς ανανέωσε τις συμβάσεις …. Αυτό όσον αφορά τις κοινωνικές δομές των Παιδικών Σταθμών και την αναγκαιότητά τους!

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάψει να δίνει ανέξοδες υποσχέσεις και να ρίχνει στάχτη στα μάτια, πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος ώστε να γίνεται η πληρωμή τους κανονικά κάθε μήνα, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και της χρησιμοποίησής τους. Να διεκδικήσει από κυβέρνηση και Ε.Ε. Ιδιαίτερα στην εποχή μας που υπάρχει η υγειονομική και οικονομική κρίση και βρισκόμαστε μπροστά σε έναν δυσβάσταχτο χειμώνα. Να ανταπεξέλθει επιτέλους στις ανάγκες των συμβασιούχων, των παιδιών και των οικογενειών τους. Να φροντίσει για τη σωστή λειτουργία και τη διαρκή συνέχεια των κοινωνικών δομών του δήμου.-

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.