«Λουκέτο» σε τμήμα του Ιπποκρατείου,στον «αέρα» χιλιάδες ασθενείς

«Λουκέτο» μπήκε στο Τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας -υπαγόταν στη Β’ Παθολογική Κλινική- του νοσοκομείου Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Ιπποκρατειο
Τις δραματικές επιπτώσεις για τους τουλάχιστον 2.500 ασθενείς με βαριά και χρόνια νοσήματα που κάλυπτε το τμήμα, περιγράφει σε επιστολή του ένας εξ αυτών, ο κ. Π.Τ. που πάσχει από βαρύ τριπλό σύνδρομο Reiter (μια μορφή αρθρίτιδας).

«Το τμήμα από τον Σεπτέμβριο του 2017 έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, να μη δίνονται συμβουλές και φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται οι ασθενείς, να μην μπορούν να πάρουν τις γνωματεύσεις για τις επιτροπές ΚΕΠΑ στην αίτηση αξιολόγησης αναπηρίας » περιγράφει ο ασθενής την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες ασθενείς του Τμήματος, μετά το «λουκέτο».

Επιπλέον, ο ασθενής επισημαίνει και τη συνέπεια που έχει η παύση της λειτουργίας του τμήματος μακροπρόθεσμα σε επιστημονικό επίπεδο καθώς «απέμειναν παρατημένες και οι μελέτες πολλών ετών, οι οποίες βοηθούν στην επιτυχή ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών».

«Δυστυχώς για την κυβέρνηση η τραγική πραγματικότητα δεν κρύβεται» αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που κοινοποίησε την επιστολή του κ. Π.Τ. – ο εν λόγω ασθενής την είχε αποστείλει στην ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης και στη Διοίκηση της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου.

«Αναγκάζονται πλέον οι ασθενείς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία επί πληρωμή. Παρακολουθούνται από την αρχή από ιατρούς που δεν έχουν γνώση του ιστορικού τους» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αλέξη Τσίπρα, για την επαναλειτουργία της Κλινικής Ανοσολογίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.