«Λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Αναλυτικά τα νέα μέτρα

«Λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Από τις 3 και έως τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για ίδιες μάσκες ή διπλή όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης και εστίασης έως τις 24:00. Θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, έως έξι σε αριθμό ανά τραπέζι, με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
    Η μουσική επιτρέπεται αλλά εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα απαγορευτεί.
  • Τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα με πλαφόν θεατών τους 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.