μάθημα αγάπης, ειρήνης , αλληλεγγύης από το 3ο Γυμνάσιο

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Χριστούγεννα είναι η φανέρωση της έμπρακτης αγάπης του Θεού στη ζωή μας, αφού μας χάρισε τον ίδιο Του τον Υιό!!! Σήμερα γίνεται μια γιορτή αγάπης, ειρήνης , αλληλεγγύης!

Την Παρασκευή, λοιπόν, 20 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωνικής Δράσης και του Εθελοντισμού του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Σχολή Τυφλών και στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευαισθησία στο κάλεσμά μας. Με τη βοήθειά τους συγκεντρώθηκε πλήθος τροφίμων, ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, ειδών οικιακής χρήσης και προσωπικής υγιεινής. Αρκετά είδη από αυτά προσφέραμε τη Δευτέρα 23/12/2013 στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο.

Θερμές ευχαριστίες και στους επαγγελματίες , που παρά τις δυσκολίες , που αντιμετωπίζει ο καθένας στον τομέα του, ενίσχυσαν με το περίσσευμα της αγάπης τους την προσπάθειά μας.

Οι μαθητές μας χάρηκαν ιδιαίτερα για την ευκαιρία που είχαν να βρεθούν στους χώρους αυτούς . Άνοιξαν την αγκαλιά τους να δεχθούν με περισσή αγάπη τα παιδιά, που δεν βλέπουν, αλλά έχουν άλλες ιδιαίτερες ικανότητες. Όλοι μαζί … μια αγκαλιά!! ΄Επαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν… Ξεπερνώντας το ΕΓΩ, αφήνοντας να μιλήσει το ΕΣΥ και να γίνει ΕΜΕΙΣ, απέδειξαν ότι το σχολείο δεν είναι ένας χώρος μόνο γνώσεων και αριθμών, αλλά αξιών και μηνυμάτων ζωής. Εντύπωση προκαλούν τα λόγια της Διευθύντριας της Σχολής Τυφλών, που συγκινημένη από τις εκδηλώσεις αγάπης των παιδιών μας, είπε: «Για σας η επίσκεψη αυτή ήταν ένα μάθημα ζωής! Για μας ήταν άγγιγμα ψυχής»!

Οπλισμένοι λοιπόν με πίστη και δύναμη συνεχίζουμε με επιμονή και υπομονή να αγκαλιάσουμε κάθε συνάνθρωπο μας, κάθε ηλικίας, που αντιμετωπίζει δυσκολίες, σωματικές ή ψυχικές. Με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μας! Εξάλλου, η φιλανθρωπία δεν είναι πάντα υλική! Ένα χαμόγελο, ένας γλυκός λόγος, μια αγκαλιά, μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και να χαρίσουν τη χαρά!!!

Ευχόμαστε στον καθένα σας ξεχωριστά, το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς να είναι οδοδείκτης για την καινούρια χρονιά που ανατέλλει!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΚΕΠΕΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ
ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΗ

Σκέψεις και συναισθήματα μαθητών :

Η επίσκεψη μας στην σχολή τυφλών παιδιών την Παρασκευή ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία. Συγκινήθηκα πολύ όταν καθόμουν δίπλα σε ένα παιδί το οποίο προσπαθούσε να καταλάβει αγγίζοντας το τριαντάφυλλο τι ήταν και με ρωτούσε γι’αυτό. Προσπαθούσα να μην κλάψω, γιατί θα το έκανα να αισθανθεί άσχημα και ίσως μειονεκτικά, αλλά ήταν όλα τους τόσο έξυπνα και συμπαθητικά! Μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ήταν όταν καθόμουν δίπλα στον Γιώργο Δάσκαλο, ο οποίος προσπαθούσε να πιάσει κουβέντα με ένα κοριτσάκι το οποίο όμως δεν του έδινε και πολύ σημασία. Κι επειδή έχουμε συζητήσει για το θέμα της “ομορφιάς” του Δασκαλου, γύρισα και αυθόρμητα του είπα ” το κοριτσάκι σε αγνοεί, γιατί δεν μπορεί να δει την εξωτερική σου εμφάνιση” Ίσως για να καταλάβει πως το τελευταίο πράγμα που μετράει σε έναν άνθρωπο είναι η ομορφιά του. Αυτά τα παιδιά βλέπουν αυτά που εμείς δυστυχώς αγνοούμε δηλαδή την ομορφιά της ψυχής μας! Ήταν πολύ όμορφη αυτή η επίσκεψη και πιστεύω πως και τα ίδια τα παιδιά χάρηκαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πέρασα πολύ καλά! Βγάλαμε φωτογραφίες με τον “Άγιο Βασίλη” και του ζήτησα να μου φέρει τη νεράιδα Μαριποζα!

Κυρία, δεν περίμενα ότι όταν θα φτάναμε στη Σχολή Τυφλών θα συγκινόμουν τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι.

Δεν μετάνιωσα . Καλύτερα που ήρθα και είδα αυτά, που είδα, γιατί με έκαναν να εκτιμήσω κάποια πράγματα

Χάρηκα πάρα πολύ που μοιράσαμε χαμόγελα σε τόσα παιδιά! Μα ιδιαίτερη συγκίνηση μου έφερε η σχολή τυφλών. Είναι πολύ άδικο να γεννιούνται τόσα παιδιά με αναπηρία. Από τότε είδα την ζωή με άλλο μάτι και αυτή η εμπειρία θα μου μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία. ΄Ηταν υπέροχα περάσαμε πάρα πολύ καλά..

Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία το να βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, αν και τα λυπήθηκα εφόσον ορισμένα, εκτός από τυφλά, είχαν και αυτισμό.

Ένιωσα πολύ χαρούμενος που είδα τόσα χαμόγελα. Ένιωσα επίσης έκπληκτος για τις δυνατότητες, που κατέχουν τα παιδιά και μου έδωσε ελπίδα ότι όταν προσπαθούμε κάτι το καταφέρνουμε!

Ηταν μια πολυ ωραια αλλα και συγκινητικη μερα.Ηταν μια απο τις πιο ενδιαφερουσες εκδρομες με πολυ χαρα και λυπη.Εντυπωσιαστηκα απο τις ικανοτητες τον παιδιων απο την σχολη τυφλων και κυριως απο το παιδι που εγραφε σε μορφη μπραιγ (Κοσμα). Το Ελληνικο χωριο δεν ηταν τοσο ενδιαφερον οσο η σχολη τυφλων αλλα και εκει περασαμε καλα και μαθαμε πως ζουνε αυτα τα παιδια εκει. Ηταν μια πολυ ωραια εκδρομη!

Σημερα ηταν μια πολυ ξεχωριστη μερα για ολα τα παιδια του 3ου γυμνασιου Ωραιοκαστρου! Επισκεφτηκαμε την σχολη τυφλων, οπου συγκινηθηκαμε ιδιαιτερα, αλλα χαρισαμε και πολυ χαρα σε ολα τα παιδακια που δυστυχως αντιμετωπιζουν ενα σοβαρο προβλημα, τραγουδωντας χριστουγεννιατικα τραγουδια και μοιραζοντας τραγανες λιχουδιες. Στην συνεχεια πηγαμε στο παιδικο χωριο SOS στο Φιλυρο. Εκει μια κοινωνικος λειτουργος μας παρουσιασε ενα βιντεακι και μας εξηγησε διαφορα σχετικα με την λειτουργια του χωριου. Στην συνεχεια διασκεδασαμε σε ενα λουνα παρκ διπλα σε αυτό.

18223 18229

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.