Μάννα μου Ελλάς ……που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς ……..

Μάννα μου Ελλάς ……που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς ……..
Γράφει ή Στέλλα Ίννου
Τοπική δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου .
Στέλλα Ινου

Η καθημερινή μου συναναστροφή με πολύ κόσμο , οι συζητήσεις που κάνουμε αλλά ακόμα και αυτές που αυτές που ακούω από τον κόσμο γύρω μου έχουν το ίδιο θέμα την κατάντια των Ελλήνων σήμερα.

Σε μια Ελλάδα που μέσα σε μια δεκαετία καταρρακώνεται οικονομικά και ηθικά, με επιχειρήσεις που η μια κλείνει πίσω από την άλλη και από την άλλη ορδές παιδιών βγαίνουν από τα πανεπιστήμια χωρίς κάποια ευκαιρία για εργασία.
Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που παράγει ανέργους με συνέπεια φυσικά 3 στους 5 νέους ηλικίας 15-29 ετών είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να ψάξει την τύχη του σε κάποια άλλη χώρα.
Τα χρόνια της ευημερίας των ευκαιριών και των επιχειρηματικών ιδεών για τον Δυτικό κόσμο τελειώνουν το 2008 όπου ξεκινάει και η λεγόμενη οικονομική κρίση καθώς τα εισοδήματα άρχισαν να μειώνονται αισθητά σε όλα τα νοικοκυριά και η πτώση είναι συνεχόμενη χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας.
Η υπογεννητικότητα μαστίζει καθώς στην
Ελλάδα της κρίσης ο μέσος όρος είναι 1,5 παιδί ανά οικογένεια. Ο πληθυσμός στη χώρα γερνάει και οι νέοι φεύγουν για να βρουν την τύχη τους αλλού μακριά από την Ελλάδα .
Στα σημαντικά αίτια της ανεργίας συγκαταλέγονται διάφοροι κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες που εξελίσσονται σε προβλήματα και μαστίζουν τη σημερινή σύγχρονη κοινωνία. Ένας από αυτούς είναι το φαινόμενο της μετανάστευσης, δηλαδή η κάλυψη κενών θέσεων ‒με χαμηλό μισθό ή ακόμη και χωρίς ασφάλεια‒ από μετανάστες, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (π.χ. νέοι). Επίσης, η αδήλωτη εργασία, δηλαδή η προσφορά εργασίας χωρίς να δηλώνεται η εργασία του εργαζόμενου στο κράτος και να καταβάλλονται οι απαραίτητες εισφορές από τον εργοδότη, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.
Ο κοινωνικός αντίκτυπος πλέον είναι εντελώς απρόβλεπτος. Και ο κόσμος απλώς παρακολουθεί τον αργό οικονομικό θάνατο της χώρας χωρίς την δυνατότητα πνοής για αισιοδοξίας ενός καλύτερου αύριο.

Ο προβληματισμός όλων είναι ότι η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της και δεν κάνει τίποτα για να μπορέσει να τα κρατήσει εδώ, πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη λένε όλοι αλλά πως θα δημιουργηθεί ανάπτυξη όταν τα νέα μυαλά οι νέες ιδέες η όρεξη για εργασία φεύγουν για να τα προσφέρουν αλλού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.