Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

[ad_1]

Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

Η Θεσσαλονίκη και αυτή την εβδομάδα επιλέγει να παραμείνει μία καλλιτεχνικά δραστήρια πόλη, δικαιολογώντας τον τίτλο της ως «καλλιτεχνική πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος». Καταφέρνει λοιπόν για μια ακόμα φορά να ικανοποιήσει όλους τους πολιτισμικά ανήσυχους κατοίκους της, συνδυάζοντας περίτεχνα την μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και φυσικά το καλό φαγητό.

Επομένως εάν και εσύ είσαι ένα καλλιτεχνικά ανήσυχο πνεύμα που διψά συνεχώς για τέχνη και πολιτισμό αυτές είναι οι 10+1 καλύτερες επιλογές που έχεις για αυτή την εβδομάδα:

  1. Η ταινία ΜΙΣ ΠΕΡΕΓΚΡΙΝ στέγη για ασυνήθιστα παιδιά: Αποτελεί το πιο πρόσφατο καλλιτεχνικό δημιούργημα του Τίμ Μπάρτον (διάρκειας 127 λεπτών), επομένως οι απανταχού κινηματογραφόφιλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων, ότι θα παρακολουθήσουν μία ταινία δράσης με έντονα στοιχεία φαντασίας και ατμοσφαιρικότητας.
  2. 2.Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Άβατο live-stage: Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στις 4 και 5 Οκτωβρίου (Τρίτη και Τετάρτη) ξεκινά και επίσημα τα liveτου για τον φετινό χειμώνα στο Άβατο live-stage μαζί με τον εντυπωσιακό «άνθρωπο ορχήστρα» Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τον ταλαντούχο Ιταλό Steve Tesser, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση που τα συνδυάζει όλα. (Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, Άβατο live-stage, Αγ.Στρατιώτου 44, Πολίχνη, Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων: 2310 666869)
  3. 3.Kapani Project: Το KapaniProjectγια 24 ώρες, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων, θα δώσει ζωή στην ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Άθωνος) μέσω του θεάτρου, της μουσικής αλλά και της μαγειρικής. Στόχος αυτού του projectείναι η αναβίωση του παλιού, το οποίο φέρνοντας μνήμες και ανθρώπινες ιστορίες στην επιφάνεια, θα συμβάλει στην ισχυροποίηση της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια των κατοίκων της. (Είσοδος ελεύθερη)
  4. 4.Toolkit Designers’ Meeting: Το ToolkitDesigners’ Meetingεπιστρέφει για τρίτη φορά στην Θεσσαλονίκη (6, 7, 8, 9 Οκτωβρίου) πιο δημιουργικό και ανατρεπτικό από ποτέ! Έχοντας για μια ακόμα φορά ως κεντρικό άξονα το design, το ToolkitDesigners’ Meeting, επιστρέφει συνδυάζοντας αυτή την φορά διάφορες πτυχές του designόπως: γραφιστική, οπτική επικοινωνία, αρχιτεκτονική, motion graphics, branding, fashion, κ.α. Η σύζευξη αυτή και φέτος φυσικά επιτυγχάνεται μέσω διάφορων ομιλιών, εκθέσεων και workshop.   Οι εγγραφές στα workshops έχουν ξεκινήσει. (Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τα workshops και το κόστος συμμετοχής στοhttp://www.designtoolkit./gr/toolkit2016/workshops.)
  5. 5. Πάρτι για καλό σκοπό ( Ένα σχολείο για την Γκάνα): Δυο τελειόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση Νka επιχειρούν να χτίσουν ένα σχολείο στην Γκάνα, όπου δεν υπάρχουν υποδομές με αποτέλεσμα τα παιδιά να στερούνται το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της εκπαίδευσης. Έτσι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου (ώρα 22:00), το κυλικείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ διοργανώνει ένα πάρτι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολυδάπανου έργου της κατασκευής ενός σχολείου στην Γκάνα.     ( Προσοχή σε περίπτωση κακοκαιρίας το πάρτι θα μεταφερθεί στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου!)
  6. 6.Παράσταση «Το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή: Πρόκειται επομένως για την θεατρική μεταφορά, ίσως του σημαντικότερου μυθιστορήματος της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το οποίο με τρόπο αριστοτεχνικό παρουσιάζει γλαφυρά την Ελλάδα του μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου μέσα από τις ιστορίες δύο γυναικών (της Εκάβης και της Νίνας). Η θεατρική διασκευή είναι του Σταμάτη Φασουλή ενώ στο ρόλο της Εκάβης βλέπουμε την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στην πρώτη της συνεργασία με το ΚΘΒΕ.     (Πρεμιέρα: Παρασκευή 7/10, Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντίνος, τηλέφωνο: 2315 200 200, Ώρες: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή- Σάββατο 20:00, Κυριακή 19:00, Είσοδος: 5-13 ευρώ)
  7. 7.THESSALONIKI STAND UP COMEDY OPEN MIC: Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου, διοργανώνουν για δεύτερη φορά το THESSALONIKI STAND UP COMEDY OPEN MIC, στο οποίο νέοι αλλά και πιο έμπειροι κωμικοί έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν (μέσα σε διάστημα μόνο πέντε λεπτών) στοιχεία από την καινούρια τους δουλειά.     Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, “Υπόγειο”, Μελενίκου 13, Ώρα: 22.00, Είσοδος: 3 ευρώ, Κρατήσεις: 6989481680.
  8. Pop up dinner “INDIAN VIBES”:Το TOMSflagshipstore σε συνεργασία με την ομάδα SforSupperClubσας προσκαλούν να κάνετε μαζί τους ένα γευστικό ταξίδι ως την Ινδία. Εισηγητής και «ξεναγός» σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι είναι ο Βρετανός privatechefPhillipMcMullen. Με αφορμή την ινδική γιορτή Diwali, την γιορτή των φώτων και την νέα χρονιά των Ινδών, η ομάδα S for Supper Club είχε την ιδέα του πρώτου supper club στην Θεσσαλονίκη, στο TOMS flagship store. Τα supper clubs διαδεδομένα ήδη σε Ευρώπη και Αμερική είναι μικρές λέσχες με θεματικά δείπνα. Ωστόσο η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις (30ευρώ), των οποίων ο αριθμός είναι περιορισμένος. Τηλέφωνο Κρατήσεων 2310234222, τα 3€ από κάθε πρόσκληση θα δοθούν στο σωματείο Οι Φίλοι της Μέριμνας.
  9. Fix Factory of Sound-Κωστής Μαραβέγιας: Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει και πάλι στην πόλη, που τόσο τον έχει αγαπήσει, προκειμένου να χαρίσει άλλη μία βραδιά γεμάτη χορό, μουσική, τραγούδι και φυσικά καλοκαιρινή και εφηβική ανεμελιά.   Σάββατο 8 Οκτωβρίου, Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, T. 2310 500670, Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, Είσοδος: Προπώληση: 12 ευρώ, Ταμείο: 14 ευρώ, Καθήμενοι με ποτό: 23 ευρώ, Εισιτήρια πωλούνται σε: Viva.gr/Public/Seven Spots/Media Markt.
  10. 10.Φθινοπωρινή Διανυκτέρευση στον Πολυχώρο WE για παιδιά (ηλικίας 5 έως 12 χρονών):Το Σάββατο (8 Οκτωβρίου) το WEμετατρέπεται σε ένα πολύ μεγάλο πυτζάμα πάρτι για όλα τα παιδιά (ηλικίας 5 έως 12 χρονών). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, μουσική, προβολές ταινιών καθώς και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, όλα δηλαδή τα απαραίτητα συστατικά προκειμένου να περάσει καλά ένα παιδί. Επιπροσθέτως απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η απουσία κινητών τηλεφώνων αλλά και των γονέων, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 15ευρώ για 1 παιδί, 25 ευρώ για 2 παιδιά και 30 ευρώ για 3 παιδιά.     Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο [email protected].
  11. 11.5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος: Το Σάββατο (8 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης των 5.000μ., ο οποίος και επίσημα θα ξεκινήσει στις 18:45 (με τη δύση του ηλίου) στο Λιμάνι. Η διαδρομή θα εκτείνεται έως το τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου τις Γ’ Σεπτεμβρίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να τερματίσουν κινούμενοι επί της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά στον Λευκό Πύργο. Επίσης Στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης έχουν ενταχθεί πάνω από 50 ιδρύματα και οργανώσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς θα έχουν τη δική τους ομάδα δρομέων και για κάθε εγγραφή θα λάβουν μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ.

Εμπρός λοιπόν! Σε μία πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα μείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής

 

 

 

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.