Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

[ad_1]

Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη και αυτή την εβδομάδα επιλέγει να διατηρήσει ζωντανό και δραστήριο τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό που την χαρακτηρίζει, δικαιολογώντας τον τίτλο της ως «καλλιτεχνική πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος». Καταφέρνει λοιπόν για ακόμα μια φορά να κρατήσει αναλλοίωτο το πολιτισμικό ενδιαφέρον των κατοίκων της, συνδυάζοντας αρμονικά όλες τις μορφές τέχνης μεταξύ των οποίων, την μουσική, το θέατρο, το τραγούδι, τον κινηματογράφο και το καλό φαγητό.

 

Επομένως εάν και εσύ είσαι ένα καλλιτεχνικά ανήσυχο πνεύμα που διψά συνεχώς για τέχνη και πολιτισμό αυτές είναι οι 10+1 καλύτερες επιλογές που έχεις για αυτή την εβδομάδα:

του Νίκου Αγγελή

  1. 1.Ταινία «Ο Λογιστής»: Η ταινία κατατάσσεται στην κατηγορία περιπέτεια, διότι παρά τον φαινομενικά πεζό και βαρετό τίτλο, παρουσιάζει την ζωή ενός ιδιαίτερα ασυνήθιστου λογιστή, του Κρίστιαν (Μπέν Άφλεκ), ο οποίος κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να έχει υπολογίσει με ακρίβεια τις συνέπειες των πράξεων του. Η ταινία «Ο Λογιστής» (διάρκειας 128 λεπτών) κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.
  2. 2.Ταινία «Julieta»: Η ταινία χαρακτηρίζεται ως ένα καθαρόαιμο ισπανικό δράμα (διάρκειας 100 λεπτών) και αποτελεί ουσιαστικά, την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πέδρο Αλμοδοβάρ στα κινηματογραφικά δρώμενα. Πιο συγκεκριμένα πραγματεύεται την ζωή της Julieta, η οποία με αφορμή τον θάνατο του συζύγου της, αντιλαμβάνεται το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτήν και την κόρη της Αντία. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
  3. 3.Ταινία «Το Πρώτο Ραντεβού»: Αποτελεί την κινηματογραφική αναπαράσταση του πρώτου ραντεβού των Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ρίτσαρντ Ταν. Πιο συγκεκριμένα η ταινία (διάρκειας 84 λεπτών) αποτελεί την βιογραφική αναπαράσταση του πρώτου ραντεβού ενός ζευγαριού, το οποίο μετά από κάποια χρόνια επρόκειτο να γίνει το «πρώτο ζευγάρι» των ΗΠΑ. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
  4. 4.THESSINTERNATIONALSHORTFILMFESTIVAL: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (TISFF) επιστρέφει για 10η χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης (17-22 Οκτωβρίου 2016) προκειμένου να αποτελέσει για ακόμα μια φορά καλλιτεχνική και κινηματογραφική γέφυρα ανάμεσα στα 51α Δημήτρια και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αυτοσκοπός του συγκεκριμένου Φεστιβάλ είναι να αναδείξει νέους δημιουργικούς σκηνοθέτες αλλά και να αποδείξει περίτρανα ότι ακόμα και οι ταινίες μικρού μήκους μπορεί να γίνουν φορείς υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής και ποιότητας.         (17-22/10/2016, Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1 Τηλέφωνο: 2310 270.073, Ώρες προβολών: 17:00 – 24:00Τιμές εισιτηρίων:, Είσοδος 5 ευρώ).
  5. 5.1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών selectrespect: Ένα νέο Φεστιβάλ υποδέχεται φέτος η πόλη της Θεσσαλονίκης από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2016. Το Φεστιβάλ αυτό, με μήνυμα “Selectmovies, respectideas”, έχει ως στόχο μέσω της έβδομης τέχνης (19 ταινίες από όλο τον κόσμο) να αναδείξει διάφορα κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός (πχ φυλετικός, κοινωνικός, ταξικός), η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσω του διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί μετά την προβολή των ταινιών, μεταξύ οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας αλλά και ανθρώπων του κινηματογράφου.     (13 έως τις 19 Οκτωβρίου 2016, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Γενική είσοδος: 3 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία του Ολύμπιον και της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι, αλλά και στο viva:www. Viva.gr/tickets/festival/afieroma-select-respect/).
  6. 6.«Ποίηση γυμνή» στο Βασιλικό Θέατρο: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 (ώρα 18:00) η εναλλακτική ομάδα «Ποίηση γυμνή» θα παρουσιάσει την ομώνυμη ποιητική της συλλογή στο Βασιλικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Έχοντας ως μότο την φράση «Η ποίηση γυμνή, είναι η ποίηση χωρίς φτιασίδια, μόνο ο δημιουργός και οι λέξεις του» η ομάδα αυτή, τα τελευταία 4 χρόνια επιχειρεί μέσω προσωπικών δράσεων να εδραιώσει την ποίηση ως ένα διαδραστικό και ζωντανό μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.           (Την παρουσίαση θα προλογίσουν οι επιμελητές του βιβλίου: Νικολέτα Βλάχου και Νικίας Φονταράς, με κύριους ομιλητές τους: Δημήτρη Τσιλινίκο, Τέλλο Φίλη, Γιάννη Κιντάπογλου ενώ η παρουσίαση θα κλείσει με ανάγνωση ποιημάτων της συλλογής από τους ποιητές: Νικολέτα Βλάχου, Άγγελο Ευθυμιάδη, Δημήτρη Ζαχαριάδη, Μαίρη Θεοφίλου, Θωμά Καραγκιοζόπουλο, Ιωάννα Λιούτσια, Ειρήνη Ιωαννίδου, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Χρήστο Μαράκο, Όλγα Μπίκα, Ζαφείρη Νικήτα, Λευτέρη Ντότσικα, Χριστίνα Παλάντζα, Χρήστο Σακελλάρη, Νικίας Φονταρά, Μαρία Χατζάκη. Ελεύθερη είσοδος).
  7. 7.Παράσταση «Ματωμένος Γάμος»:Ο Ματωμένος Γάμος του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα αποτελεί ένα από τα πιο πολυανεβασμένα έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Ωστόσο αυτή την φορά το Θέατρο του Άλλοτε επιχειρεί στο θέατρο Αυλαία (Χ.Α.Ν.Θ) μια διαφορετική, περισσότερο ζωόμορφη, προσέγγιση του θεατρικού. Στην συγκεκριμένη παράσταση λοιπόν οι πρωταγωνιστές του κλασσικού θεατρικού έργου «Ματωμένος Γάμος» παρουσιάζονται ως άγρια ζωόμορφα όντα (πχ λύκος, αγριόγατα, λέαινα κλπ), διαθέτοντας και αντίστοιχα ζωώδη χαρακτηριστικά. Αυτοσκοπός της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής παρέμβασης είναι να περάσει το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι απέναντι στον θάνατο και στον έρωτα είμαστε έρμαια, σαν ζώα.   (Στο Θέατρο Αυλαία για 10 μόνο παραστάσεις: 19,20,21,22,23 και 26,27,28,29,30 Οκτωβρίου στις 21:00, Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: 10 ευρώ Φοιτητικό: 8 ευρώ, Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά).
  8. 8.Παράσταση «Η Ειρήνη του Αριστοφάνη»: Από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 η εταιρεία θεάτρου TheatrActionθα παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία την παιδική εκδοχή του αρχαιοελληνικού αριστουργήματος, του Αριστοφάνη, «Ειρήνη». Το έργο αυτό λοιπόν, όντας πιο σύγχρονο και επίκαιρο από ποτέ θα επιχειρήσει μέσα από μια μουσικοχορευτική οπτική (νταούλι, μικρά κρουστά, λύρα, βιολί και μπουζούκι) να περάσει στα παιδιά όλων των ηλικιών το μήνυμα της ελευθερίας, της ειρήνης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.     (Για το κοινό: Κάθε Σάββατο απόγευμα στις 17:00, Τιμή εισιτηρίων 10€ & 8€, Για τα σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6979 720605. Τιμή εισιτηρίου 6€).
  9. 9.Παράσταση «Ω!..ΘΕΕ ΜΟΥ»: Το χιουμοριστικό, ξεκαρδιστικό και συναισθηματικό έργο της Ανάτ Γκοβ «Ω, Θεέ μου!» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 14 Οκτωβρίου), με πρωταγωνιστές τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου. Η Άννα, μια ψυχολόγος, δέχεται στο γραφείο της έναν μυστηριώδη ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Στην πορεία ωστόσο ανακαλύπτει ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντι της είναι ο ίδιος ο Μεγαλοδύναμος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος και απελπισμένος με τον κόσμο που έχει δημιουργήσει και γι αυτό επιθυμεί να τον εξαφανίσει! Θα καταφέρει η Άννα μέσα σε μία ώρα, όσο δηλαδή διαρκεί μία συνεδρία, να τον μεταπείσει;         (Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 (Λαϊκή Απογευματινή) και στις 21.00, Κυριακή στις 20.00, Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά, Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (λαϊκή απογευματινή), 12 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων – πολυτέκνων). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο ταμείου (πληροφορίες): 2310 262051).
  10. 10.Κάθε Τετάρτη στο «Extravaganza»: Το γνωστό πια για εμάς τους Θεσσαλονικείς μαγαζί, το Extravaganza, αποφάσισε να εμπλουτίσει τις Τετάρτες μας, δημιουργώντας burgerσε διάφορες χρωματικές αποχρώσεις (κόκκινο, πράσινο και μαύρο). Τα burgerαυτά παρότι έκαναν την εμφάνιση τους, μόλις της προηγούμενη εβδομάδα, έχουνε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης διότι αποτελούν μια εντελώς πρωτότυπη και εναλλακτική γαστρονομική πρόταση. Τα χρωματιστά αυτά burgerέχουν δημιουργηθεί, από την ομάδα του Extravaganzaκαι την σεφ-πατισσερί Φωτεινή Κουκάκη, μόνο με φυσικά υλικά (σουπιά για το μαύρο, παντζάρι για το κόκκινο και βασιλικός για το πράσινο).       (Τετάρτες, Extravaganza, Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου, Τ. 2310529791).
  11. 11.CJJeff-Sharkbarrestaurant: Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2016 (από τις 7π.μ. μέχρι τις 5μ.μ.) το Sharkbarrestaurantθα υποδεχτεί για ακόμα μία φορά, τον CJ Jeff, έναν από τους δημοφιλέστερους αυτή την στιγμή dj/producer στην Ελλάδα. Πρόκειται λοιπόν για ένα πάρτι, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από έντονη διασκέδαση, χορό και φυσικά ηλεκτρονική μουσική, ικανοποιώντας έτσι τους απανταχού λάτρεις του συγκεκριμένου μουσικού είδους.     (Info /reservations: 2310 41685

      

             Εμπρός λοιπόν! Σε μία πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις αδρανής

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.