Μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στο δήμο Ωραιοκάστρου – Καταγγέλλει και το Σωματείο το «ΜΕΤΑ –ΟΤΑ»

Μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στο δήμο Ωραιοκάστρου Καταγγέλλει και το Σωματείο το «ΜΕΤΑ –ΟΤΑ»

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι, από το πρόγραμμα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ , «οι εργαζόμενοι, δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ούτε δίνεται συγκεκριμένη απάντηση, από την Δημοτική Αρχή, στα ερωτήματα των εργαζομένων, για το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ακόμα αν θα γίνει ομαλά και η καταβολή της μισθοδοσίας τους επόμενους μήνες, μέχρι τέλος του έτους».
Η παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ , σημειώνει ότι η μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων γίνεται μέσω των επιχορηγήσεων που γίνεται σταδιακά σε δόσεις προς τους ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα, από την ΕΕΤΑΑ.
«Τα όποια όμως γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις που παρουσιάζονται, στην καταβολή των δόσεων, τις επιπτώσεις δεν μπορούν να τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μ’ αυτούς τους μισθούς πρέπει να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν κανονικά τη μισθοδοσία τους, από τα ίδια έσοδά τους, ανεξάρτητα από πότε θα εκταμιευτούν τα ποσά των δόσεων από την ΕΕΤΑΑ», τονίζει.
«Με αφορμή όμως την καθυστέρηση πληρωμών των μισθών στο Δήμο Ωραιοκάστρου, τις μη ανανεώσεις συμβάσεων σε άλλους δήμους και παίρνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων, απασχολούνται 5 και 10 χρόνια συνεχόμενα στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ, με ετήσιες συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο, επαναφέρουμε την πρόταση, που έχουμε καταθέσει ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, για την άμεση μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου» υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς οι παιδικοί σταθμοί όλων των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν αυτούς τους εργαζόμενους και μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Θεωρούμε επίσης ότι τα κονδύλια για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και την πληρωμή όλου του προσωπικού τους, πρέπει να εγγραφούν στον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό και στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς των δήμων, για να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους οι εργαζόμενοι και γιατί η παροχή της κοινωνικής πολιτικής είναι υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες του, οι οποίοι φορολογούνται και δεν μπορεί να επαφίεται στις επιχορηγήσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τη Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου να καταβάλει άμεσα τη μισθοδοσία των προηγούμενων μηνών στους εργαζόμενους, γιατί οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο όριο για την ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών διαβίωσής του, καθώς και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει άμεσα, για την πληρωμή τους, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, « ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου, βρίσκεται σε αδράνεια διαρκείας και αδιαφορεί για τα προβλήματα αυτών των εργαζομένων».

news-ta.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.