Μήνυμα για το μέλλον στην μεγάλη πολιτική εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη

Μήνυμα για το μέλλον στην μεγάλη πολιτική εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Εκατό χρόνια μετά, στην Προκυμαία του Αύριο» που διοργάνωσε ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής  Ελληνισμού της Διασποράς,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. «Βούλιαξε»   η αίθουσα του ξενοδοχείου «Porto Palace» από κόσμο, φίλους και  υποστηρικτές του βουλευτή, που συνέρρευσαν στην εκδήλωση από ολόκληρη την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παίρνοντας μέρος στη συζήτηση ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  Γιώργος Κουμουτσάκος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι οποίοι εξήραν το έργο του βουλευτή και τη μεγάλη προσφορά του στα εθνικά θέματα.

Στην ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης ανέπτυξε το πώς η Μικρασιατική Καταστροφή, η μεγάλη αυτή τραγωδία, καθόρισε τη σύγχρονη διαδρομή της χώρας.  «Ο ελληνισμός της συντριβής, μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία το γιγάντιο εγχείρημα της εγκατάστασης και αποκατάστασης  των προσφύγων στην Ελλάδα. Και αυτό το σημείο ακριβώς θέλησα να αναδείξω μέσα από την εκδήλωση: το κέρδος που προέκυψε από την καταστροφή, την κληρονομιά που μας άφησε η μεγάλη τραγωδία».

Συνδέοντας την ιστορική με την πολιτική διαδρομή της Ελλάδας από το ’22 μέχρι σήμερα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Είναι η δική μας πολιτική παράταξη αυτή που έπαιρνε διαχρονικά τις κρίσιμες αποφάσεις, αυτές που καθόρισαν τους σταθμούς στην πορεία της χώρας.  υπηρετώντας  με συνέπεια την Πατρίδα και το εθνικό συμφέρον.  Το ίδιο κάναμε και την τελευταία τριετία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Διανύουμε προεκλογική περίοδο κι αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε και να τα θυμόμαστε για να υπάρχει σύγκριση. Να μην εξαπατηθούμε από τον λαϊκισμό».

Στα αίτια   που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρθηκε   ο κ. Συρίγος, ο οποίος λόγω ασθένειας συμμετείχε εξ αποστάσεως στην εκδήλωση μέσω γιγαντοοθόνης.  «Ο εθνικός διχασμός  μας οδήγησε σε κολοσσιαία λάθη και φτάσαμε στην τραγωδία της Μικράς Ασίας», επισήμανε

Για τη διαδρομή από τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 μέχρι σήμερα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τότε και τώρα, καθώς και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης μίλησε ο κ. Κουμουτσάκος. «Διαθέτουμε πανίσχυρη διπλωματική αποτροπή με τις διεθνείς συμφωνίες και τις συμμαχίες μας αλλά και επιχειρησιακή αποτροπή με τους τεράστιους εξοπλισμούς που άλλαξαν τις ισορροπίες στο Αιγαίο», τόνισε

Τη συζήτηση συντόνισε η  δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Αναστασιάδης έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα,  ενώ ακούστηκαν και παραδοσιακά κάλαντα από Μικρασιάτες, Ποντίους, Θρακιώτες και Καππαδόκες, μέλη προσφυγικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Εκπρόσωποι και μέλη των προσφυγικών και πολιτιστικών συλλόγων, που με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους 2022 σε σειρά συνεδριάσεων της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς,  έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.