Μήνυση στο δήμο Ωραιοκάστρου απο την Φιλοζωική για την εγκατάλειψη των 6 κουταβιών

Μήνυση στο δήμο Ωραιοκάστρου απο την Φιλοζωική για την εγκατάλειψη των 6 κουταβιών

Έπειτα απο μια ακόμη εγκατάλειψη κουταβιών που καταγράφηκε στις 20/4/2022 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σε πάρκο με την ονομασία “Καλόγερος”  η Φιλοζωική Ωραιοκάστρου προχώρησε σε μήνυση κατά των αρμοδίων των αδέσποτων ζώων του δήμου Ωραιοκάστρου ως υπεύθυνο.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Φιλοζωικής κ. Τάνια Πέτροβιτς μόλις ενημερώθηκε για την νέα εγκατάλειψη επικοινώνησε με τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο και της εξιστόρησαν τα γεγονότα.

Οι μαρτυρίες έλεγαν οτι η κούτα με τα αδέσποτα κουταβάκια βρισκόταν πάνω σε φορτηγό του δήμου Ωραιοκάστρου που είχε πάει στο σημείο για να παραλάβει έναν καναπέ απο τα σκουπίδια. Οι υπάλληλοι του δήμου επικοινώνησαν με συνάδελφό τους στο εργοτάξιο ο οποίος τους υπέδειξε να αφήσουν την κούτα με τα αδέσποτα στο πάρκο. Και έτσι έγινε. άμεσα μέλος της Φιλοζωικής και του ΔΣ Στο  έσπευσε  στο σημείο και ενημέρωσε τους αρμόδιους για την εγκληματική αυτή πράξη και τους ζήτησε να τα παραλάβουν και να τα φιλοξενήσουν σε δικό τους χώρο όπως οφείλουν βάσει νόμου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Τα κουτάβια εγκαταλείφθηκαν στο σημείο και εκτέθηκαν σε κίνδυνο της ζωής τους.

Όλα τα παραπάνω λεγόμενα οδήγησαν την πρόεδρο της Φιλοζωικής να προβεί σε μια ακόμη μήνυση με σκοπό να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να προστατευτούν οι αθώες ψυχές. Δεν νοείται ένας δήμος να αφήνει μια κούτα με κουτάβια στο έλεος.

Με την σημερινή μήνυση της προέδρου ο αριθμός των μηνύσεων έχει φτάσει στις σαράντα.  Στην σημερινή μήνυση καταγράφεται και η μαρτυρία των δυο ανθρώπων που ήταν εκεί. Εκτός απο τον λόγο αυτών υπάρχει και φωτογραφικό  υλικό που τους πιστοποιεί και  θα κατατεθεί στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες υπάρχουν κάτοικοι της περιοχής που επιβεβαιώνουν ότι η κούτα δεν υπήρχε στο σημείο μέχρι να πάει το φορτηγό του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σκοπός της Φιλοζωικής, που αποτελείται απο εθελοντές οι οποίοι πέραν του χρόνου τους αφιερώνουν και πολλά προσωπικά χρήματα, είναι εκτός απο την φροντίδα των αδέσποτων και ο “έλεγχος” των αρμοδίων και η επισήμανσή τους για τα κακώς κείμενα και τις ελλείψεις των υποχρεώσεων  τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου ανάμεσα στους χειρότερους δήμους διαχείρισης αδέσποτων βάση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στις 19/1/2022 , δείτε σχετικά εδώ.

Αδιανόητο! Μια κούτα με κουτάβια εγκαταλείφτηκαν σε πάρκο απο τον δήμο Ωραιοκάστρου

 

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ανάμεσα στους χειρότερους δήμους διαχείρισης αδέσποτων βάση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.