Μαγευτικές αεροφωτογραφίες από τους νικητές των βραβείων Drone Photo 2021

Μαγευτικές αεροφωτογραφίες από τους νικητές των βραβείων Drone Photo 2021

Ένα σμήνος χιλιάδων χηνών με ρόδινα πόδια που πετά προς στους τόπους αναπαραγωγής του στη Νορβηγία, το οποίο απαθανάτισε ο φωτογράφος Terje Kolaas, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο των βραβείων Drone Photo Awards 2021. Ο δημοφιλής διεθνής διαγωνισμός αεροφωτογραφίας έλαβε πέρυσι σχεδόν 14.000 εικόνες για την έκδοσή του 2020 από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από 104 χώρες.

Μαγευτικές αεροφωτογραφίες από τους νικητές των βραβείων Drone Photo 2021
Φωτογραφία: Terje Kolaas

Τα πρώτα βραβεία στα Drone Awards απονέμονται στις οκτώ κατηγορίες: Φύση, Άγρια φύση, Αστική ζωή, Άνθρωποι, Αθλητισμός, Αφηρημένα, ιστορία και Γάμος. Εδώ είναι μερικές από τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν:

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Urban (Αστική ζωή) κέρδισε η φωτογραφία με τίτλο «Metaphorical Statement About City and Winter», του Ρώσου φωτογράφου Sergei Poletaev. Η εικόνα απεικονίζει ένα παλιό μοναστήρι κοντά στη Μόσχα με φόντο ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτογραφία: Sergei Poletaev

Ο φωτογράφος από το Ομάν Qasim Al Farsi κέρδισε την κατηγορία Wildlife με το «Back to Adventure», μια εναέρια λήψη που απαθανατίζει μια πράσινη χελώνα έτοιμη να επιστρέψει στο νερό μετά την ωοτοκία της στις ακτές του Ομάν.

Φωτογραφία: Qasim Al Farsi

Η εικόνα «Gold at the End of the Rainbow» (Χρυσό στο τέλος του ουράνιου τόξου) του Αυστραλού φωτογράφου Phil De Glanville, η οποία αποτυπώνει ένα εντυπωσιακό ουράνιο τόξο πάνω από τον σέρφερ Ollie Henry που δαμάζει ένα τρομακτικό κύμα, είναι η νικήτρια εικόνα στην κατηγορία Sport. Ο Pierluigi Orler από την Ιταλία ήταν δεύτερος στην κατηγορία Sport με αυτή την εικόνα ενός snowmobile στο Bernau της Γερμανίας.

Φωτογραφία: Phil De Glanville
Φωτογραφία: Pierluigi Orler

Η φωτογραφία «Fishing in Mangrove Forest» (Ψαρεύοντας στο Μαγκρόβιο δάσος) του βιετναμέζου φωτογράφου Trung Pham Huy κέρδισε στην κατηγορία People. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν ψαρά που ξεκινά την εργάσιμη ημέρα του στο μαγκρόβιο δάσος της λιμνοθάλασσας Tam Giang, μέσα σε μια λευκή χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.

Φωτογραφία: Trung Pham Huy

Δεύτερη θέση στην κατηγορία People κατέλαβε ο Alexandr Vlassyuk από το Καζακστάν, μια λήψη ανθρώπων που βρίσκονται στον πάγο στο καταφύγιο Kapchagai. Σε ένα πιο πολύχρωμο τοπίο, η λήψη από την Κινέζα φωτογράφο Wujiang Zhu που απαθανατίστηκε σε έναν ανθόκηπο στο Dafeng Jiangsu ήταν επιλαχούσα στην κατηγορία Γάμος.

Φωτογραφία: Alexandr Vlassyuk
Φωτογραφία: Wujiang Zhu

Η εικόνα που απεικονίζει πολλούς μικρούς παραπόταμους, τραβηγμένη από τον Ρουμάνο φωτογράφο Gheorghe Popa κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Abstract (αφηρημένο). Η φωτογραφία καταγράφει κανάλια νερού στα βουνά της Τρανσυλβανίας. Οι εικόνες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διαρκέσει στην ιταλική πόλη Σιένα από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Siena Awards αφιερωμένο στις εικαστικές τέχνες.

Φωτογραφία: Gheorghe Popa
goodnewsnetwork
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.