Μαγιορκίνης: Αύριο Τρίτη περιμένουμε 20.000 κρούσματα – Πότε θα δούμε κορύφωση της έξαρσης

Μαγιορκίνης: Αύριο Τρίτη περιμένουμε 20.000 κρούσματα – Πότε θα δούμε κορύφωση της έξαρσης

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση – Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ, προσθέτει

Τη σημαντική αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού σχολιάζει σε ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαργιορκίνης.

Όπως γράφει, αύριο Τρίτη, περιμένουμε να δούμε λίγο πάνω από 20.000 διαγνώσεις. Συγκριτικά σήμερα, Δευτέρα, είχαμε 7.682, αλλά πρόκειται για αριθμό της Κυριακής που πάντα είναι χαμηλός.

Προσθέτει ακόμη ότι δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ, όπως και ότι, στο βασικό σενάριο, η έξαρση θα παραμείνει σε κορύφωση ως τις 10 Ιουλίου, στα επίπεδα των 20.000 κρουσμάτων (σε μέσο όρο επταημέρου).

Στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης για την επιδημιολογία της θερινής έξαρσης του κορωνοϊού σημειώνει:

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

Υγεία Μου
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.