Μειώνεται η τηλεργασία — Ανοίγουν τα γυμναστήρια από Δευτέρα

Μειώνεται η τηλεργασία — Ανοίγουν τα γυμναστήρια από Δευτέρα

Aνοίγουν από τη Δευτέρα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο τα γυμναστήρια ενώ όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25%. Ο κ. Χαρδαλιάς υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση και τόνισε πως δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά το λένε έρευνες και επιδημιολόγοι, “διότι η μουσική μας αναγκάζει να μιλάμε πιο δυνατά’.

Σε σχέση με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας. Όπως δήλωσε στο ertnews.gr, o γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου, δεν είναι ορθό επιστημονικά να εμποδίζουμε την αναπνευστική οδό του ατόμου που κάνει γυμναστική ακόμα και με μονή μάσκα.

Επίσης, αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές όπως τα self test.

Aκόμα ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

  • Από την 1η Ιουνίου επιτρέπονται οι αθλητικές οργανώσεις εκτός σταδίων έως 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα χωρίς απονομές, χωρίς θεατές και με χρήση μάσκας.
  • Οι εκλογές και οι εκλογοαπολογιστικές συνεδριάσεις θα μπορούν να γίνονται διά ζώσης εάν τα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150.
  • Επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και πιστοποιητικών και θεωρητικών εξετάσεων.

Επιπλέον ανακοίνωσε την λειτουργία νέας e-υπηρεσίας για την παρακολούθηση της πανδημίας, από τους πολίτες.  Συγκεκριμένα, όπως είπε από τις 31 Μαΐου στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί συγκεκριμένους δείκτες αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Τοπικά lockdown για τις “κόκκινες” περιοχές

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 24:00 μέχρι και τις 06:00
Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνον καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο με όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπονται βάσει ΕΟΔΥ για την εστίαση.
Μέγιστος αριθμός ατόμων τέσσερα (4) άτομα ανά τραπέζι, πλην οικογενειών που επιτρέπονται έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
Αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεις (live party, πανηγύρεις, λιτανείες, συναυλίες)
Απαγόρευση της συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό χώρο.
Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες με την παρουσία έως και εννιά ατόμων
Οι περιοχές που παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση

“Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν”, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, περιοχές που εγείρουν προβληματισμός είναι οι εξής:

  • Ρόδος με αύξηση 43%,
  • Μυτιλήνη 36%,
    Σύρος 50%,
  • Τροιζηνία υπερτριπλασιασμός κρουσμάτων και
  • Χανιά 26% αύξηση την τελευταία εβδομάδα.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.