Μεσογειακή Διατροφή! Για αδύνατο σώμα, υγεία και ευεξία

Μια υπεύθυνη και αποτελεσματική διατροφή πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη στα θρεπτικά συστατικά τόσο για την επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού βάρους, όσο και για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.
Είναι η πιο διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα οφέλη και τις ευεργετικές της επιδράσεις στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου έχουν εκθειάσει δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες. Και είναι κι… από τον τόπο μας. Η Μεσογειακή διατροφή είναι το μυστικό σου για υπέροχο σώμα, υγεία και ευεξία.

“Μια υπεύθυνη και αποτελεσματική διατροφή πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη στα θρεπτικά συστατικά τόσο για την επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού βάρους, όσο και για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς που σου δίνει όλα τα μυστικά της “διατροφής της μαμάς” με την οποία θα αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου…

Η Μεσογειακή Διατροφή σε απλά βήματα…
Ο διαιτολόγος διαχωρίζει τα βασικά συστατικά που κάνουν τη διατροφή της Μεσογείου τόσο ξεχωριστή. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες τροφών σύμφωνα με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής και να απευθύνεται τόσο στα ενήλικα μέλη της οικογένειας όσο και στα παιδιά.

Δες παρακάτω και θα εξακριβώσεις πως με λίγες διορθώσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο μπορείς να τηρήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής. Αρκεί αυτό να περιλαμβάνει:

– Ψωμί (ολικής άλεσης και σίκαλης ), δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, πατάτες, φασολάκια, και αρακάς

– Γάλα, γιαούρτι, τυριά χαμηλά σε λιπαρά

– Άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγά (2 φορές την εβδομάδα)

– Φρούτα, φρέσκοι χυμοί φρούτων ή λαχανικών, λαχανικά

– Ελαιόλαδο ωμό και βούτυρο ή μαργαρίνη χαμηλά σε λιπαρά έλαια (η προτεινόμενη ποσότητα λιπαρών είναι 2 κ.σ. ημερησίως )

mesogiaki diatrofi,μεσογειακή διατροφή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.