Μετά από 50 χρόνια αποκτά πάρκο η Νικόπολη του Δ.Παύλου Μελά

Μετά από 50 χρόνια αποκτά πάρκο η Νικόπολη του Δ.Παύλου Μελά

Η Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς στις 11.30 το πρωί, παραδίδεται στους κατοίκους από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης, ο πρώτος μεγάλος δημόσιος χώρος στην περιοχή, μετά από 50 χρόνια!

Ένας «πράσινος πυρήνας» συνοικίας των 5.600 τ.μ., με βιοκλιματικό χαρακτήρα, στην καρδιά της οικιστικής ενότητας Νικόπολης του Δήμου Παύλου Μελά, μια παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με την οποία αυξάνεται το πράσινο στη Νικόπολη, κατά 200% και μάλιστα με συγχρηματοδότηση 1,2 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Η Τελετή Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και θα  χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Το Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης είναι:

➢ένα φυσικό καταφύγιο σε μια συνοικία με μαζική παραγωγή στέγης,

➢μια ευφάνταστη αρχιτεκτονική σκέψη που δίνει ζωή σε μια αδιαμόρφωτη μέχρι πριν λίγους μήνες έκταση, μη αξιοποιήσιμη από το κοινό και τους κατοίκους της πόλης,

➢ένας ελεύθερος χώρος συνεύρεσης των κατοίκων της και ιδιαίτερα της νέας γενιάς,

➢μια πράξη που ενσωματώνει τις οδηγίες για μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και διασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες χρηστών και ιδιαίτερα των ΑμεΑ,

➢ένα καλό παράδειγμα αναβάθμισης δημόσιου χώρου με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανθρώπινες ανάγκες και αισθήσεις και τα 12 κριτήρια ποιότητας σύμφωνα με τον Jan Gehl για την αξιολόγηση του χώρου: 1) προστασία από τα οχήματα και την τροχοφόρα κίνηση, 2) προστασία από την εγκληματικότητα, 3) προστασία από άσχημες συνθήκες ή εμπειρίες, 4) ευκαιρίες για να περπατήσουμε, 5) να σταθούμε, 6) να καθίσουμε, 7) να δούμε, να χαζέψουμε, 8) να μιλήσουμε και να ακούσουμε, 9) να παίξουμε και να χαλαρώσουμε, 10) να κάνουμε φιλικές χειρονομίες, 11) να απολαύσουμε τα θετικά στοιχεία, 12) να φροντίσουμε για θετικές εμπειρίες (αισθητική απόλαυση, θέες, φύση).

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.