Μετά από 8 χρόνια, επιστρέφει το Rally Acropolis

Μετά από 8 χρόνια, επιστρέφει το Rally Acropolis

Μήπως σου έλλειψε; Το Rally Acropolis ήταν ένας θεσμός που παντρεύει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την τεχνολογία κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης ή αλλιώς “την γη των θεών”, όπως αποκάλεσε το Rally Acropolis ο  Jean Todt, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, της FIA.

Το Rally Acropolis πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 και από τα πρώτα χρόνια που διοργανώθηκε, καθιερώθηκε ως ένας από τους δύο σκληρότερους αγώνες του θεσμού, μαζί με το Rally Safari. Η εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τα όμορφα και απαιτητικά τοπία, έδωσαν εκπληκτικά στιγμιότυπα και εικόνες και όχι άδικα, είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους αγώνες των οδηγών και συνοδηγών, όλων των γενεών. Προσμέτρησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για 38 χρόνια ενώ τελευταία συμμετοχή ήταν το 2013. Πολυνίκης ο αείμνηστος Colin McRae με 5 νίκες ενώ νικητές μεταξύ άλλων, έχουν αναδειχθεί και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Sebastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Rohrl και Carlos Sainz.

Περισσότερα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η συμφωνία διοργάνωσης του Rally Acropolis ως αγώνα του WRC ισχύει για το 2021 και το 2022. Φέτος, θα αποτελεί τον 10ο αγώνα του θεσμού και περισσότερες λεπτομέρειες για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα και τη διαδρομή, θα γίνουν αργότερα γνωστές, αφού ελεγχθούν από τη FIA και τον promoter του WRC. Το Rally είναι μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, τουριστική προβολή και εξωστρέφεια.

«Το Rally Acropolis δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Rally Acropolis, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση», δήλωσε ο Jean Todt.

mensdaily.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.