Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σημαντική ενίσχυση των ανέμων

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σημαντική ενίσχυση των ανέμων

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11 έως το πρωί της Τετάρτης 10/11 κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τετάρτης 10/11.

Εικόνα 1. Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τετάρτης 10/11
Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν  βόρειοι  και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Στην Εικόνα 2 φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Εικόνα 2. Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του

Νεφελώδης καιρός το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021
Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, 09:00
Μια σχετικά σπάνια εικόνα μας πρόσφερε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021. Πυκνές χαμηλές νεφώσεις και ομίχλες σκεπάζουν μεγάλο μέρος του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών ενώ λεπτά και ημιδιαφανή νέφη κυριαρχούν στα νότια και δυτικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας. Στη σχετική εικόνα, με γκρι αποχρώσεις φαίνονται τα κατώτερα νέφη και οι ομίχλες ενώ με λευκές αποχρώσεις απεικονίζονται τα ανώτερα νέφη.

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.