Με άρωμα Παρισιού η εκδήλωση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΑΘλητισμού και Νέας Γενιάς

Μια ξεχωριστή βραδιά με άρωμα Παρισιού απόλαυσαν όσοι παρευρέθησαν το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο. Η χορωδία Hector Berlioz με τη συμμετοχή της μουσικής σχολής Γεωργίου Τομπάζη μας “ταξίδεψαν” από τις όχθες του Σηκουάνα στη μαγεία της μουσικής των Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, σε μια καταπληκτική μουσική παράσταση, την οποία διοργάνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Αταμιάν.

Ρέκβιεμ, γαλλικά τραγούδια όπως το La Mer (C. Trenet), Mon amant de Saint-Jean (E. Carrara, L. Agel) και La Vie en Rose (Louiguy, M. David) καθώς και ελληνικά όπως Όμορφη πόλη (Μ. Θεοδωράκης), Για την Ελένη (Μ. Χατζιδάκις), Της αγάπης αίματα (Μ. Θεοδωράκης) ήταν μερικά μόνο από τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΑΘλητισμού και Νέας Γενιάς Πέτρος Αταμιάν εξήρε την παρουσία της χορωδίας του Hector Berlioz στο Ωραιόκαστρο τονίζοντας ότι τέτοιες μουσικές παραστάσεις είναι μεγάλη μας τιμή να παρουσιάζονται στον τόπο μας ενώ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.

Η χορωδία του Hector Berlioz ιδρύθηκε το 1984 από τον André Guilbert, τότε διευθυντή του Ωδείου Ελτόρ Μπερλιόζ, στο 10° διαμέρισμα του Παρισιού. Έχει περίπου 60 χορωδούς και τη χορωδία διηύθυνε η Isabelle Gregorutti. Στο πιάνο ήταν η Yuri Higuchi ενώ την παρουσίαση της υπεροχής βραδιάς ανέλαβε η σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου Νέλλυ Δελή. Από τη μουσική σχολή Γ. Τομπάζη συμμετείχαν στο τραγούδι η Μάγδα Θεοσίδου, στο μπουζούκι ο Άγγελος Τσιαλμίδης στην κιθάρα ο Χάρης Τσιαλμίδης και στο ακορντεόν ο Δημήτρης Τομπάζης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάκης Σημαιοφορίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Καρύδης, Ηρακλής Τσακαλίδης και Ανέστης Πολυχρονίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μελισσοχωρίου Αθανάσιος Γκάτσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσαλάς και η τοπική σύμβουλος Στέλλα Ίννου.
f3 h

f1 h

f2 h

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.