Με απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους εξοπλίστηκε ο Δ. Ωραιοκάστρου

Με απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους εξοπλίστηκε ο Δ. Ωραιοκάστρου

Εξοπλίστηκε με ειδικό απορριμματοφόρο όχημα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα φαγητού, λαχανικά, φρούτα, κ.ά.).
Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου απέκτησε το ειδικό απορριμματοφόρο όχημα και τους κάδους, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας» και υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», μέσω δωρεάς από τον (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υπογραφή της σύμβασης για την μεταβίβαση της κυριότητας του νέου απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου μεταξύ του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και εκπροσώπου του ΦΟΔΣΑ.
Οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα βιοαπόβλητα των νοικοκυριών στους συνολικά 720 ειδικούς καφέ κάδους που παρέλαβε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΦΟΔΣΑ.
Τι είναι ο καφέ κάδος
Ο καφέ κάδος είναι ο κάδος, μέσα στον οποίο μπορούμε να συλλέγουμε τα οργανικά βιοαπόβλητα του νοικοκυριού μας. Ουσιαστικά ο καφέ κάδος αποτελεί την αρχή της διαδικασίας κομποστοποίησης, δηλαδή του φυσικού και άμεσου τρόπου ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων.
Στον καφέ κάδο οι πολίτες μπορούν να συλλέγουν οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα φαγητού, λαχανικά, φρούτα, λουλούδια, φυτά κ.ά., με απώτερο σκοπό την κομποστοποίηση, δηλαδή να μετατραπούν με φυσική διαδικασία σε λίπασμα ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε κομπόστ. Αυτή η φυσική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπει ένα οργανικό υλικό σε λίπασμα που είναι χρήσιμο για όλους. Και όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.