Με αφορμή το 4ο Μνημόνιο…

Βαθύτατα απογοητευμένοι σίγουρα αισθάνονται όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν τον Τσίπρα στις εθνικές εκλογές και στο δημοψήφισμα, φέρνοντας το κόμμα του – το απόκομμα του 4% – στο 34%, παραδίδοντάς του τη λαϊκή εντολή για κοινωνική δικαιοσύνη με ανατροπή της μνημονιακής λιτότητας και ρήξη με το παλαιοκομματικό κατεστημένο. Αλλά ακόμα και πολλοί από αυτούς που δεν τον ψήφισαν, περίμεναν ότι κάτι καλό, κάτι πιο φιλολαϊκό, κάτι πιο ανανεωμένο και καθαρό θα προέκυπτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.
Τελικά όμως δεν προέκυψε ούτε κάτι καλό, ούτε κάτι ανανεωτικό, και σε καμιά περίπτωση βέβαια κάτι πιο ριζοσπαστικό και ξεκάθαρο.Το μόνο σίγουρο είναι το ξεκάθαρο της κοροϊδίας του πράγματος. Ο Τσίπρας δεν έσκισε τα μνημόνια, δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, δεν μείωσε τον ΦΠΑ, δεν μείωσε την ανεργία, δεν έλυσε το προσφυγικό/μεταναστευτικό, δεν απαγόρευσε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δεν έφερε σεισάχθεια, δεν άλλαξε την Ελλάδα, δεν άλλαξε την Ευρώπη, δεν ανέτρεψε τη νεοφιλελεύθερη λιτότητα, δεν τιμώρησε τους ενόχους των μνημονίων. Δεν έκανε τίποτε απ’ όλα αυτά, και ούτε πρόκειται!
Εμείς όμως, όσοι τον πιστέψαμε πολιτικα, δεν αλλάξαμε αρχές, δεν αλλάξαμε πιστεύω. Είμαστε σταθεροί στις αρχές μας, στις ιδέες μας για κοινωνική δικαιοσύνη και διακυβέρνηση με γνώμονα τις ανάγκες και τη θέληση του λαού, κι όχι με την ηθική και οικονομική καταπίεση των πολιτών, επειδή έτσι το θέλουν ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές.
Εμείς δεν αλλάξαμε … Ο Τσίπρας όμως άλλαξε, τα στελέχη του άλλαξαν, και το κόμμα μεταλλάχτηκε. Ο ψευδεπίγραφος ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από τους υπερασπιστές των αντιλαϊκών μνημονίων λιτότητας και δεν είναι ούτε ριζοσπαστικός, ούτε αριστερός, αλλά αντιθέτως βαθύτατα συστημικός.
Ειρήνη Μήτσιου
Ειρήνη Μήτσιου,
πρώην Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.