Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Eu Choralis

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Γυναικείας Χορωδίας Ωραιοκάστρου Eu Choralis

Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Eu Choralis για την περίοδο 2013-2014, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Κτίριο Παύλος Μελάς, στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.
Η συναυλία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τον κουμπαρά που υπήρχε στην είσοδο της αίθουσας θα διατεθούν, μέσω της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, για την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα που χρειάζεται ο μόλις 6 μηνών Ιωάννης-Παναγιώτης, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και στα δύο μάτια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ευγενική ανταπόκριση των ακροατών και όχι μόνο, της συναυλίας, αγγίζει τα 1000 ευρώ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τη θερμή ανταπόκριση.
Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε την παρθενική του εμφάνιση και το νέο χορωδιακό σχήμα της Ενορίας και της πόλης μας, το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας με τη διακριτική ονομασία «σολ» και έμβλημα το πολύχρωμο κλειδί του σολ μεταμορφωμένο σε… αηδόνι! Το Εργαστήρι ξεκίνησε δειλά τα βήματά του μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και όμως τα παιδιά κατάφεραν να κλέψουν τις καρδιές αλλά και το ζεστό χειροκρότημα των ακροατών. Από το Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά νέα μέλη για την Παιδική Χορωδία «σολ», αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-18 ετών. Συγχαίρουμε τα παιδιά για την άψογη εμφάνισή τους όπως συγχαίρουμε και τους γονείς τους και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς όλα τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας Ωραιοκάστρου Eu Choralis για την πάρα πολύ καλή εμφάνιση και απόδοση ενός δύσκολου προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε ποικιλία μελωδιών και ήχων. Η Χορωδία μας απέδωσε έργα των Χ. Σαμαρά, Μ. Χατζιδάκι αλλά και Verdi, Faure και άλλων συνθετών.
Το πρόγραμμα διανθίστηκε με τα σόλο της Δώρας Λιθοπούλου, η οποία έπαιξε στο πιάνο ένα θέμα του M. Nyman από την ταινία “The piano” (Μαθήματα πιάνου) και ένα θέμα του Tiersen από την ταινία “Amelie”. Η Δώρα Λιθοπούλου συνόδευσε τις χορωδίες στο πιάνο και την ευχαριστούμε για τη συμμετοχή της. Ευχαριστούμε και τον τενόρο Χριστόφορο Ψαλτόπουλο, ο οποίος ερμήνευσε με επιτυχία μία άρια από την όπερα “Orentea” του Cesti και την «Όμορφη πόλη» του Μ. Θεοδωράκη.
Θερμές ευχαριστίες και βαθιά ευγνωμοσύνη στους δύο ακούραστους συνεργάτες της Ενορίας μας, τον πρωτοψάλτη μας και καλλιτεχνικό διευθυντή της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis, μουσικολόγο κ. Αντώνιο Κωνσταντινίδη, και στην υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία των χορωδιών μας και μαέστρο της Παιδικής Χορωδίας «σολ», εκπαιδευτικό μουσικής κ. Άννα Γεράση, για την κατάθεση ψυχής σε όλη την προσπάθεια για τον πολιτισμό στον τόπο μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της βραδιάς: το οπωροπωλείο «Φρουτόκηπος», το ανθοπωλείο «Γιάννης», το αρωματοπωλείο «Στάγδην», τις Εκτυπώσεις Τσιτιρίδη, το κατάστημα ενδυμάτων “Bugatti” και ζαχαροπλαστείο “Galaxy”. Ευχαριστούμε και όλα τα τοπικά ιστολόγια για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες οφείλουμε στο ενημερωτικό site της δυτικής Θεσσαλονίκης avatonpress.gr και στον ιδιοκτήτη του, κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου που πρόβαλαν, σε ζωντανή, διαδικτυακή μετάδοση τη συναυλία, μέσω του avatonpress.gr. Μία, ομολογουμένως, πρωτοποριακή κίνηση, για τα τοπικά μας δεδομένα καθώς για πρώτη φορά μεταδίδεται, ζωντανά, μέσω του internet, εκδήλωση στην πόλη μας και αυτό το οφείλουμε στο avatonpress.gr , το οποίο και ευχαριστούμε.
Η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis και το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας μας «σολ», σας εύχονται καλό καλοκαίρι και ανανεώνουν το ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με μια νέα σεζόν 2014-2015 που ήδη προετοιμάζουμε με πολύ αγάπη προς όλους. Και μη ξεχνάτε ότι από Σεπτέμβριο σας περιμένουμε με χαρά να στελεχώσουμε και τα δύο χορωδιακά σχήματα.
Καλό καλοκαίρι!
image
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.