Με τσεκούρι προσπάθησε να κόψει αυθαίρετα δέντρο σε κατοικημένη περιοχή

Τρίτη πρωί πρωί,με την δροσιά,σε κεντρικότατο δρόμο του Ωραιοκάστρου πολίτης προσπάθησε να κόψει δέντρο με τσεκούρι.
Αυθαίρετα και φυσικά παράνομα,μη υπολογίζοντας τις καταστροφές που θα προκαλούσε το αποτέλεσμα της πράξης του.
Παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες μαγαζιών στην περιοχή ακόμη και ανυποψίαστοι περαστικοί θα ήταν τα εν δυνάμει θύματα!
“Το συγκεκριμένο δέντρο είναι πολλών χρόνων,οι ρίζες του εχουν δημιουργήσει προβλήματα στις σωληνώσεις και η βρωμιά που βγάζει αυτήν την εποχή μας αναγκάζει να μην μπορούμε να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα….και μας υποχρεώνει να είμαστε με μια σκούπα στο χέρι. Πολλές φορές ζητήσαμε απο τον δήμο να κοπεί αυτό το δέντρο για τους λόγους που σας είπαμε,αλλά τίποτα. Φυσικά και δεν συμφωνούμε με την κίνηση του κυρίου που ήθελε να το κόψει απο μόνος του χωρίς να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα,απο τους αρμόδιους.” μας κατάθεσαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Υπενθυμίζουμε οτι κάθε κοπή δέντρου θέλει ειδική άδεια απο Δασαρχείο,Δημαρχείο.Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να κόψει δέντρο χωρίς ουσιαστικά άδεια, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ αν το δέντρο είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά (πχ. καμμένο ή έχει γείρει έντονα απο αέρα) είναι η Πυροσβεστική.
Η χωρίς άδεια κοπή, αφαίρεση ή καταστροφή δένδρων επισύρει πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται ανάλογα την ηλικία των δέντρων.
IMG_8872
IMG_8871
IMG_8870
IMG_8869

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.