Μην τσιμπάτε! Απάτη οι διαγωνισμοί στο Facebook με τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια

[ad_1]

Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε αρκετά συχνά φίλους να κοινοποιούν διαγωνισμούς με (υποτιθέμενα) δώρα αεροπορικά εισιτήρια. Το σχόλιο μας είναι ένα: μην τσιμπάτε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στους διαγωνισμούς-απάτες μέσω Facebook, όμως αυτή την περίοδο έχουμε και πάλι “έξαρση” του φαινομένου. Πολλοί κάνουν share τις -όπως νομίζουν- προσφορές δωρεάν εισιτηρίων από εταιρείες όπως η Easyjet, η Qantas ή και η δική μας Aegean Airlines.

Untitled

Ο στόχος των “επιτήδειων” που οργανώνουν τις απάτες δεν είναι φυσικά να σας κάνουν δώρο, αλλά να αποσπάσουν τα προσωπικά σας στοιχεία και να σας χρεώσουν. Όποιος “τσιμπήσει”, καλείται να απαντήσει, στην περίπτωση της εν λόγω απάτης, σε τρεις ερωτήσεις και, στη συνέχεια, για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του, να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμο και το κινητό του, αλλά και να κοινοποιήσει το διαγωνισμό στους φίλους του.

Με τη συμπλήρωση των προσωπικών του στοιχείων, ο χρήστης συμφωνεί ουσιαστικά σε υπηρεσίες πολυμεσικής χρέωσης, δηλαδή στο να δέχεται αυτόματη ενημέρωση μέσω χρεώσιμου μηνύματος για το διαγωνισμό.

aegeanfake

Ανακοίνωση για την απάτη έχει βγάλει η Aegean Airlines, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες να ενημερώνονται μόνο από τα επίσημα sites της.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας (ξανα)προειδοποιήσαμε να είστε προσεκτικοί όταν κοινοποιείτε κάτι στο Διαδίκτυο, πόσο μάλλον σας ζητούν να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

The post Μην τσιμπάτε! Απάτη οι διαγωνισμοί στο Facebook με τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.