Μισθώθηκε αεροσκάφος για τον επαναπατρισμό των 13 Ελλήνων οδηγών

Μισθώθηκε αεροσκάφος για τον επαναπατρισμό των 13 Ελλήνων οδηγών φορτηγών από το ιρακινό Κουρδιστάν

Μισθώθηκε αεροσκάφος για τον επαναπατρισμό των 13 Ελλήνων οδηγών φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί στο ιρακινό Κουρδιστάν, καθώς «ναυάγησαν» τελικά οι διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές Αρχές για τη διέλευσή τους από την Τουρκία.

Οι Έλληνες αυτοκινητιστές είναι εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ημέρες στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ibrahim Hallil του Ιρακ με Habur της Τουρκίας.

Οι 13 οδηγοί επιστρέφουν με ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πτήση πραγματοποιείται παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ λόγω του κορονοϊού. Οι Έλληνες οδηγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, έδειξαν ιδιαίτερη υπομονή, κουράγιο και κατανόηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργήσει ώστε να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή, για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται, καθώς υποχρεώθηκαν να αφήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ του Ιράκ.

17 ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.