Μιχάλης Τσολάκης: Ο πολιτισμός στο Ωραιόκαστρο μπορεί να προσελκύσει κόσμο και εκτός πόλης

Μιχάλης Τσολάκης: Ο πολιτισμός στο Ωραιόκαστρο μπορεί να προσελκύσει κόσμο και εκτός πόλης

Με λένε Τσολάκη Μιχάλη και είμαι 51 χρονών. Είμαι παντρεμένος με την Κωστίδου Μάρθα και έχω έναν γιο 20 χρονών τον Θανάση.

Κατοικώ στο χωριό Μονόλοφος του δήμου Ωραιοκάστρου. Εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των πωλήσεων.

Από το 2009 είμαι ενεργό μέλος σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Από το 2014 ανεβάζω θεατρικές παραστάσεις σε διάφορους συλλόγους και ομάδες με σενάρια  δικά μου αλλά και άλλων.  Η αγάπη μου για το θέατρο με έκανε μαζί με μία αξιόλογη ομάδα να ιδρύσουμε την θεατρική «ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΩΡΕΙΟ» με έδρα τον Μονόλοφο.

Πριν λίγους μήνες ο Παντελής Σκαρλάτος μου έκανε πρόταση να μπω και εγώ στην ομάδα που δημιούργησε για να διεκδικήσει τον δήμο Ωραιοκάστρου. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός γιατί δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου να πολιτεύεται, οι συνομιλίες όμως με τον κ. Σκαρλάτο με έπεισαν γιατί μου άρεσαν οι στόχοι του και ο τρόπος που θέλει για να τους φέρει εις πέρας και έτσι είπα το ναι και ανέβηκα και εγώ στο τρένο της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Στόχος δικός μου είναι να βοηθήσω περισσότερο στο πολιτιστικό κομμάτι μια και είναι κάτι που γνωρίζω έστω και ερασιτεχνικά.

Έχουμε ένα υπέροχο ανοιχτό θέατρο στο Δρυμό «ΤΣΟΥΚΕΣ» που πιστεύω πως δεν του έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία. Μπορεί να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού που θα προσελκύσει και κόσμο εκτός των συνόρων του δήμου μας.

Υπάρχουν ακόμη και κλειστά θέατρα όπως του ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ, του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, της ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ. Στόχος μου είναι να γίνουν φεστιβάλ θεάτρου, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, σχολικοί διαγωνισμοί θεάτρου, συναυλίες, και να μην είναι μόνο τοπικού χαρακτήρα αλλά και γιατί όχι Ευρωπαϊκού.

Ακόμη σε αυτούς τους χώρους θα μπορούσανε να γίνουν κονσέρτα κλασικής μουσικής, να παρουσιαστούν μπαλέτα που σίγουρα υπάρχει αρκετό κοινό που θα ήθελε να τα παρακολουθήσει.

Γενικός θα ήθελα να στρέψω την νεολαία σε πράγματα δημιουργικά και να ακούσουμε και την φωνή τους που λίγο έχει σιγάσει εξαιτίας της τεχνολογίας.

Έχω όμορφες ιδέες που εύκολα μπορούν να γίνουν πράξεις και ελπίζω να μου δώσετε την ευκαιρία μέσα από την ομάδα ΑΝ.Α.Σ.Α. του Παντελή Σκαρλάτου να τις πραγματοποιήσουμε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.