Μουσικοί και Ολυμπιονίκες “γεννιούνται” στα τμήματα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του Δ. Ωραιοκάστρου

Μουσικοί και Ολυμπιονίκες “γεννιούνται” στα τμήματα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του Δ. Ωραιοκάστρου

Η δημιουργικότητα, το κέφι, η χαρά, η μουσική και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη κυριάρχησαν την περασμένη εβδομάδα σε τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19.

Σε ένα από τα τμήματα που λειτουργούν οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, με ξεναγό μια μουσικό που συμμετείχε εθελοντικά. Παρουσίασε στα παιδιά διάφορα μουσικά όργανα και έπαιξε μουσική. Οι μαθητές από την πλευρά τους πήραν συνέντευξη από την μουσικό, αφού προηγουμένως συζήτησαν για θέματα γύρω από την μουσική, διάβασαν σχετικά βιβλία, είδαν μια ταινία, έφτιαξαν μαράκες από ανακυκλώσιμα υλικά και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Η κορυφαία στιγμή της δράσης ήταν όταν τα παιδιά έγραψαν ένα δικό τους τραγούδι και το συνόδευσαν με δική τους μουσική και χορευτικό.

Το θέμα που απασχόλησε τους μαθητές ενός άλλου τμήματος ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε πρώτη φάση τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια προχώρησαν στη διοργάνωση Αγώνων στο τμήμα τους. Επέλεξαν τη μασκότ τους, την οποία μάλιστα κατασκεύασαν σε τρισδιάστατη μορφή. Τις επόμενες μέρες δημιούργησαν με πηλό και ζωγράφισαν με τέμπερες τα μετάλλια. Στη συνέχεια, τα παιδιά αγωνίστηκαν σε κάποια Ολυμπιακά αθλήματα  και τους απονεμήθηκαν τα μετάλλια. Επίσης, κατασκεύασαν και έπαιξαν  το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, taboo, με λέξεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δράσεις στα τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών» του Δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζονται ως τις 14 Αυγούστου 2020.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.