Μπέσσυ Μάλφα: Γιατί η πολιτεία αγνοεί την ύπαρξη των καλλιτεχνών της χώρας;

Μπέσσυ Μάλφα: Γιατί η πολιτεία αγνοεί την ύπαρξη των καλλιτεχνών- πνευματικών ανθρώπων της χώρας;

Με ανάρτησή της η πολυαγαπημένη ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα εκφράζει τον προβληματισμός της και αναλύει την σκέψη της προς το άκουσμα της κυβέρνησης ότι  “κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές” στην χθεσινή ανακοίνωση για τον προγραμματισμό άρσης των μέτρων,διαβάστε αναλυτικά εδώ και εδώ.

Μπέσσυ Μάλφα:
Τόσο καιρό δεν έχω μιλήσει, ούτε στα μέσα ούτε έχω πει πως περνάω τις μέρες μου ούτε τι σκέφτομαι,ούτε γιατί το σκέφτομαι, και συνεχίζω να σκέφτομαι ασταμάτητα.Να αναλύσω να καταλάβω να συμπεράνω,να καταλήξω να αποφασίσω,να εκφραστω τέλος πάντων.
Παρόλα αυτά αναρωτιέμαι πώς στην χώρα που γέννησε το θέατρο το διάλογο,την φιλοσοφία την δημοκρατία,τα μαθηματικά,την ιατρική και όλα όσα γνωρίζουμε όλοι μας,δεν αγωνίζεται για την πνευματικότητα,τον νου, και την ψυχή των πολιτών της.Δεν είμαστε όντα που απλώς καλωπιζομαστε,καταναλώνουμε και εν τέλει αφοδευουμε.Ειμαστε σκεπτόμενοι και έτσι υπάρχουμε.Γιατι η πολιτεία αγνοεί την ύπαρξη των καλλιτεχνών- πνευματικών ανθρώπων της χώρας?Η ίαση της ψυχής δεν μας ενδιαφέρει?Η καθαρση της δεν μας ενδιαφέρει?Η αγωγή της ψυχής,η ψυχαγωγία δεν μας ενδιαφέρει?Δεν άκουσα παρά μόνο την φράση ότι κρίνεται απίθανο να υπάρξουν εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.Η εκκλησία πάλεψε για το δικαίωμα των πιστών της να εκκλησιάζονται με τις απαραίτητες προφυλάξεις.Το εκκλησίασμα των καλλιτεχνών δεν αναφέρθηκε.Παραξενο! Απίθανο!Κι όμως….

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.