Μπαράζ ύποπτων φακέλων στα Πανεπιστήμια.Ύποπτος φάκελος και στο ΠΑΜΑΚ

Φάκελοι με σκόνη στα Πανεπιστήμια.                  Βιομηχανική ερεθιστική ουσία λέει το Χημείο

Δώδεκα οι φάκελοι που έχουν εντοπισθεί έως τώρα, ορισμένοι είχαν αποσταλεί πριν από τις γιορτές.Το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπίστωσε ότι ο φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε εμποτιστεί με ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μελάνια εκτύπωσης και παραγωγή συγκολλητικών ουσιών

Ύποπτος φάκελος στο ΠΑΜΑΚ

12 φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο έχουν εντοπισθεί εως τώρα με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία. Παραλήπτες είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθηγητές. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς.

Μέχρι στιγμής, πέραν αυτού στην Μυτιλήνη, κανένας άλλος φάκελος από αυτούς που έχουν ανοιχτεί έως τώρα, δεν περιείχε κάποια ύποπτη ουσία, ενώ και αυτός που προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν φαίνεται να είχε κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.