Μπουγατσάκια το τέλειο πρωινό και απογευματινό – Σπέσιαλ συνταγή

Μπουγατσάκια το τέλειο πρωινό και απογευματινό – Σπέσιαλ συνταγή

Ο Ζαχαροπλάστης κ.Καρανίκος Ιωάννης μοιράζεται μαζί μας τα πιο γλυκά μπουγατσάκια!

Για τα μπουγατσάκια θα χρειαστείτε: 1 φύλλο σφολιάτας.

  • Με ένα χάρακα μετράτε και κόβετε ίσα κομμάτια 6, 8 ή 10 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θέλετε εσείς.
  • Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι στο ταψί αφού πρώτα έχετε βάλει λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.
  • Ψήνεται για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για την κρέμα μπουγάτσας

  • 500γρ γάλα βρασμένο + 60γρ ζάχαρη
  • 100γρ αυγά +60 γρ ζάχαρη
  • 60γρ σιμιγδάλι
  • Ξύσμα ή βανίλια

Εκτέλεση κρέμας: Βράζετε το γάλα μαζί με τα 60 γρ ζάχαρης. Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά με τα άλλα 60γρ ζάχαρης και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ξύσμα αν βάλετε. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτετε την βανίλια. Η κρέμα είναι έτοιμη για να γεμίσετε τα μπουγατσάκια σας. Πασπαλίστε τα μπουγατσάκια με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Καλή σας όρεξη!!


Ο Γιάννης Καρανίκος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως αθλητικός μάνατζερ σε αθλητικούς συλλόγους και επιχειρήσεις.

Το 2016 ήρθε άρχισε η αλλαγή το χόμπι έγινε επάγγελμα. Η ζαχαροπλαστική υπερίσχυσε της μαγειρικής και έτσι ξεκίνησε σπουδές αρχικά στη σχολή La Chef Levi και στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην ειδικότητα της ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας.

Επαγγελματική εμπειρία

Εργάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων ζαχαροπλαστικής Zeo Bakers και στα Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.