Μυστήριο με μοναχό από το Άγιο Όρος – Έκκληση για εθελοντές δύτες

Μυστήριο με μοναχό από το Άγιο Όρος – Έκκληση για εθελοντές δύτες

Ο 58χρονος μοναχός Ευφροσύνη αγνοείται από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από την περιοχή του Αγίου Όρους όπου διέμενε τα τελευταία 31 χρόνια.

Μια μέρα πριν εξαφανιστεί πήγε με το σκάφος του στο Μετόχι της Μονής του Αγίου Διονυσίου «Μονοξυλίτης», που απέχει περίπου είκοσι λεπτά και φιλοξενήθηκε. Στις έντεκα και μισή το πρωί της Κυριακής επιβιβάστηκε στο γκρι φουσκωτό του για να επιστρέψει στο Άγιο Όρος. Τα ίχνη του χάθηκαν στον Σιγγιτικό Κόλπο και η τελευταία θέση του κινητού του εστάλη στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισής του γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Η εξαφάνισή του ανακοινώθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τις Λιμενικές Αρχές Ιερισσού, Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε βρέθηκε πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του από το Λιμενικό, δεκαπέντε μίλια από την Αλόννησο και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Δάφνης του Αγίου Όρους. Ήταν χωρίς βενζίνη, με νεκρή ταχύτητα, ενώ μέσα βρήκε ανέπαφο το σακίδιό του, αλλά όχι το κινητό του αγνοούμενου μοναχού.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 58χρονου σταμάτησαν και τα αδέρφια του επικοινώνησαν με την εκπομπή, καλώντας εθελοντές δύτες να ερευνήσουν την περιοχή.

Οι αρχές έλεγξαν επίσης την καλύβα του, η οποία ήταν κλειδωμένη και δεν έδειξε σημάδια διάρρηξης.

Έχει ύψος 1,73, έχει μπλε μάτια, γκρίζα μαλλιά και μακριά γκρίζα γενειάδα.

Φως στο Τούνελ 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.