Μόνο ανεμβολίαστοι σε ΜΕΘ-Τι θα γίνει με μουσική σε εστίαση-ωράριο κυκλοφορίας

Εξαδάκτυλος- Γκάγκα: Μόνο ανεμβολίαστοι σε ΜΕΘ-Τι θα γίνει με μουσική σε εστίαση-ωράριο κυκλοφορίας

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος διευθύντρια της 7ης Κλινικής του Σωτηρία,  Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα αποτυπώνεται και από το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία καθώς έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλεύομενους

Για μια πιθανή περεταίρω χαλάρωση στα μέτρα και τους ανεμβολίαστους πολίτες στις ΜΕΘ μίλησαν στον ΣΚΑΙ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  πρόεδρος του Παννεληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  και η πνευμονολόγος διευθύντρια της 7ης Κλινικής του Σωτηρία,  Μίνα Γκάγκα.

Η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς, συνεπώς τα βήματα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν σε κάποια φάση, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας και την επαναφορά της μουσικής σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ωστόσο τι θα συζητηθεί από την επιτροπή και το ποιες αποφάσεις θα παρθούν και ως εκ τούτου δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε προβλέψεις.

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος διευθύντρια της 7ης Κλινικής του Σωτηρία,  Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα αποτυπώνεται και από το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία καθώς έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλεύομενους.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μείωση νοσηλευομένων σε επίπεδο 40% και λιγότερους ασθενείς σε μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για τις ΜΕΘ η κα Γκάγκα επεσήμανε πως εισαγωγή στις ΜΕΘ παρατηρείται σε ανεμβολίαστους ή πολίτες που έχουν κάνει μόνο τη μια δόση.

«Άρα είναι πολύ σημαντικό να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν. Αυτή είναι η ασφάλεια», συνόψισε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.