Μodel United Nations : Συμμετοχή του Α. Τσιτιρίδη απο το Ωραιόκαστρο εκπροσωπώντας την Ινδία – Έλαβε το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη

Μodel United Nations : Συμμετοχή του Α. Τσιτιρίδη απο το Ωραιόκαστρο εκπροσωπώντας την Ινδία –
Έλαβε το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη

Μodel United Nations  ( MUN ) φοιτητές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, δηλώνουν συμμετοχή και τους δίνεται μια χώρα από τους υπεύθυνους του συνεδρίου με σκοπό να την υποστηρίξουν στο έπακρο με ένα θέμα το οποίο βγάζουν οι ίδιου οι υπεύθυνοι του συνεδρίου.

Σκοπός του 3ημερου συνεδρίου αυτού, είναι ανάλογα με την επιτροπή των ηνωμένων εθνών που σε έχουν βάλει, που σημαίνει συγκεκριμένους ελιγμούς κανονισμούς και τρόπους αντιμετώπισης των πραγμάτων, να μπορέσουν οι σύνεδροι να υποστηρίξουν την χώρα και την πολιτική αυτής χωρίς να παρεκκλίνουν από την πολιτική της!

Κάθε επιτροπή έχει διαφορετική λειτουργία στα ενωμένα έθνη άρα πρέπει να ξέρει και πως λειτουργεί κάθε επιτροπή και πως λειτουργεί σε τι νομικά πλαίσια και τι αποφάσεις πρέπει να πάρει!

Ο Άγγελος Τσιτιρίδης απο το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην επιτροπή UNDP με θέμα γεωπολιτικές εξελίξεις μετά τον πόλεμο με την Ρωσία! Αντιπροσώπευε την Ινδία και έλαβε το βραβείο του Καλύτερου διπλωμάτη ( Best delegate award)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η σημαντικότητα του συνεδρίου αυτού καθώς ανάλογες προσομοιώσεις γίνονται πολλές ανα χώρες, πηγάζει από το γεγονός ότι ειναι το μεγαλύτερο εν ζωή συνέδριο και προτεινόμενο και υποστηριζόμενο από τον οργανισμό Eastwest European institute και το Associazione Diplomatici, βεβαίως το όνομα του συνεδρίου ειναι change the world Mun και κάθε χρονιά στεγάζει 4 μεγάλα συνέδρια σε Abu Dhabi, Singapore, Italy και το μεγαλύτερο συνέδριο όλων στον κόσμο στο New York στην έδρα των κεντρικών γραφείων των ενωμένων εθνών.

Στο συνέδριο συμμετέχει ως Άγγελος Τσιτιρίδης, φοιτητής πολιτικών επιστημών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφού ήταν και ο μόνος Έλληνας στην ουσία η παρουσία του ήταν και η εικόνα της αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο συγκεκριμένο συνέδριο για αυτό και στο τέλος κάνανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα αφού πήρε και το βραβείο ως Έλληνας φοιτητής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Άγγελος Τσιτιρίδης δήλωσε στο oraiokastro24.gr  :
αυτό που ήταν τελικά το σημαντικότερο από όλη την εμπειρία αυτή που έζησα δεν ήταν το βραβείο αλλά η καθημερινή αλληλεπίδραση που είχα με νέους και τις ιδέες τους από διαφορά σημεία του πλανήτη και οι κοινές συζητήσεις που είχαμε για το πως θα αλλάξουμε τον κόσμο μας μαζί ενωμένοι! Εννοείται πως η συνεργασίες, οι στρατηγικές και οι διπλωματικοί ελιγμοί σε ένα τόσο μεγάλο και παγκόσμιου φήμης συνέδριο δεν έλειψαν και ίσως ήταν μια από τις πιο απαιτητικές και εποικοδομητικές για μένα προσωπικά εμπειρίες που είχα την τύχη να ζήσω!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.