Νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα

Νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1156, τα περισσότερα κρούσματα είναι καταγεγραμμένα στην Αττική

Νέα κρούσματα  95

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται Διασωληνωμένοι 69

Θάνατοι  38,  29 άντρες, 9 γυναίκες μέσης ηλικίας τα 71 έτη
Σήμερα καταγράφηκαν 6

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικιωμένοι με επικείμενα προβλήματα.

Ας μην μας παραξενεύουν οι θάνατοι,τόνισε ο κ.Τσιόρδας και το θετικό στοιχείο είναι οτι η  καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης.

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε στον κόσμο να προσέχει πολύ πάνω σε ότι διαβάζει,σε ότι αφορά  την χλωροκίνη ως θεραπευτικό φάρμακο. Αν ληφθεί χωρίς ιατρική παρακολούθηση μπορεί εύκολα να προκαλέσει τον θάνατο.
Οι επόμενες εβδομάδες θα μας δείξουν μία ακόμη καλύτερη εικόνα. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα πάμε τις επόμενες  εβδομάδες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια.

Ζήτησε απο τον κόσμο να κάνει υπομονή και με συνέπεια στις πράξεις μας θα βγούμε νικητές στο τέλος. Επιμένουμε και #μενουμεσπιτι 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.