Νέες εντάσεις στη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

[ad_1]

Νέες εντάσεις στη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέντε ώρες κράτησε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, και η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου, για την ερχόμενη Παρασκευή. 

Υπενθυμίζεται ότι και στη σημερινή αλλά και στη διάσκεψη της Παρασκευής συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.      

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί  σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV  (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σημειώνεται ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Η πρώτη  συνεδρίαση της Ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα  και ματαιώθηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε  μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

fpress.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.