Νέος άθλος Βαζαίου με ένα ακόμη χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο!-Τρίτη η Ντουντουνάκη

Νέος άθλος Βαζαίου με ένα ακόμη χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο!-Τρίτη η Ντουντουνάκη

Εξωπραγματικό κατόρθωμα για τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου κολύμπησε (και πήρε το χάλκινο) στα 100μ. μικτή ατομική!

Ακαταπόνητος, ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου διέλυσε τα χρονόμετρα και τον συναγωνισμό, τερματίζοντας σε 1:50.23, που φυσικά αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ (1:51.23 είχε κάνει πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη, όταν είχε πάρει τη δεύτερη θέση), για να ανέβει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση -μετά τα 200μ. μικτή ατομική- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βαζαίος, ο οποίος ήταν όγδοος στο πρώτο 50άρι και τέταρτος στα μισά της κούρσας, άφησε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον Γερμανό Ραμόν Κλεντς, ο οποίος με 1:51.51 πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο σπουδαίος Βρετανός Τζέιμς Γκάι με 1:51.73.

Τα επιτεύγματα του Βαζαίου στη Γλασκώβη ξεπερνούν κάθε φαντασία και φυσικά συνιστούν την πιο επιτυχημένη παρρουσία Έλληνα αθλητή σε μεγάλη διοργάνωση. Αφού πρώτα έκανε ένα… ζέσταμα με πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα, όπου έμεινε για λίγο εκτός τελικού, ο 25χρονος πρωταθλητής κατέκτησε την Παρασκευή (6/12) το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ Ευρώπης του Λάζλο Τσεχ και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον κόσμο. Χθες Σάββατο (7/12) πέτυχε ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό των 100μ. μικτή και σήμερα (8/12) το πρωί πήρε την πρόκριση και για τον τελικό των 200μ. πεταλούδα. Αμφιταλαντεύτηκε για το αν θα έπρεπε να πέσει και στους δύο τελικούς, που διεξάγονταν με διαφορά μισής ώρας, αλλά μαζί με τον προπονητή του, Αλέξανδρο Νικολόπουλο, πήραν το ρίσκο. Το «κοντέρ» έγραψε χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή, χρυσό στα 200μ. πεταλούδα, δύο πανελλήνια ρεκόρ και ένα μυθικό κατόρθωμα, που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί στο μέλλον από Έλληνα κολυμβητή.

«Χάλκινος» ο Βαζαίος στα 100μ. μικτή ατομική

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε πέντε λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που ολοκληρώνεται απόψε (8/12) στη Γλασκώβη. Μετά την τρίτη θέση της Άννας Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, ακολούθησε ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική, που είναι το δεύτερο προσωπικό του στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 200μ. μικτή. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, και τερμάτισε πίσω από τους δύο Ρώσους: τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (51.15) και τον Σεργκέι Φεσίκοφ (51.59), από τον οποίο έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά. Οι υπόλοιποι φιναλίστ έκαναν χρόνους πάνω από 52΄΄ και δεν απείλησαν ουσιαστικά την πρώτη τριάδα.

Σημειώνεται ότι ο Βαζαίος είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και το 2015 στη Νετάνια και συνολικά έφτασε τα πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, ενώ σε λίγη ώρα θα αγωνιστεί και στον τελικό των 200μ. πεταλούδα.

Χάλκινο μετάλλιο η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα

Τεράστια επιτυχία για την Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα. Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11. Στη συνέχεια την ξεπέρασαν η 16χρονη Αναστασίγια Σκουρντάι από τη Λευκορωσία, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 56.21, και η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο (που ήταν το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος) με 56.37, αλλά η Ελληνίδα κολυμβήτρια άντεξε και κράτησε την τρίτη θέση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.