Νέος κοροναϊός: Πολύ νωρίς για κήρυξη επείγουσας κατάστασης αποφάσισε ο ΠΟΥ-Συστάσεις στα κράτη να προετοιμαστούν για κρούσματα

Νέος κοροναϊός: Πολύ νωρίς για κήρυξη επείγουσας κατάστασης αποφάσισε ο ΠΟΥ

Συστάσεις στα κράτη να προετοιμαστούν για κρούσματα

Μετά από πολύωρη σύσκεψη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι ειδικοί αποφάσισαν ότι είναι νωρίς ακόμη για να κηρυχθεί «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος» από τον νέο κοροναϊό.

Τα στελέχη του ΠΟΥ φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία πριν τεθεί παγκόσμιος συναγερμός, που βέβαια θα θέσει σε έντονη ανησυχία όλους τους πολίτες.

 

Ωστόσο στελέχη του ΠΟΥ θα μεταβούν στην Κίνα (διεπιστημονική αποστολή) προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την κατάσταση πριν επανέλθουν με νέες συστάσεις προς τα κράτη.

«Προετοιμαστείτε»

Πάντως τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν φαίνεται να είναι ήσυχα σε σχέση με το ξέσπασμα του νέου κοροναϊό, αφού προέτρεψαν όλα τα κράτη να προετοιμασθούν για πιθανά κρούσματα.

Στη χώρα μας οι υγειονομικές αρχές είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση καθώς κανείς επιστήμονας δεν αποκλείει το γεγονός κάποια στιγμή να καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊό και στην πατρίδα μας.

Προς ώρας τα μέτρα είναι μάλλον συμβουλευτικού χαρακτήρα κυρίως στους πολίτες που ταξιδεύον στην Κίνα και σε άλλες περιοχές που έχουν καταγραφεί περιστατικά, ενώ σε ετοιμότητα είναι και στις εισόδους της χώρας οι ειδικοί προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ταξιδιώτες που μπορεί να παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

 

Πάντως ο ΠΟΥ θα συνεδριάσει εκ νέου σε λίγες ημέρες και μετά την διεπιστημονική αποστολή στην Κίνα, για να εξεταστεί περαιτέρω η κατάσταση και να δοθούν νέες οδηγίες στα κράτη.

healthreport.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.