Νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αλλαγές στο λύκειο

Ο Κώστας Γαβρόγλου και οι συνεργάτες του «βάζουν τις τελευταίες πινελιές» σε μία ακόμα αλλαγή των πανελλαδικών εξετάσεων και το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται στις αρχές του 2018.

Το υπουργείο Παιδείας επιμένει σε νέα αλλαγή του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ γονείς και μαθητές δεν έχουν αφομοιώσει ακόμη το ισχύον σύστημα που άλλαξε πρόσφατα. Αλλαγές υπάρχουν ήδη για όσους συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς καταργείται το 4 επιστημονικό πεδίο των Παιδαγωγικών Σχολών και οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν αυτές τις σχολές απ’ όλα τα πεδία. Επίσης, από φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα έχουν μειωμένα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που θα δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο φετινό μηχανογραφικό. Το νέο Ίδρυμα θα έχει 5 σχολές και 26 τμήματα που θα δεχτούν τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

Το νομοσχέδιο για το νέο εισαγωγικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές του 2018, θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανοιχτό αριθμό εισακτέων στις περισσότερες σχολές και κλειστό αριθμό θέσεων στις περιζήτητες Ιατρικές, Πολυτεχνικές και ενδεχομένως Νομικές σχολές. Η εισαγωγή θα γίνεται με βάση ένα μικτό σύστημα εξετάσεων και απόδοσης και όποιος παίρνει το απολυτήριο θα εισάγεται στη σχολή που επιθυμεί.

Το νέο εξεταστικό σύστημα θα βασίζεται σε δύο εξεταστικές περιόδους (Ιανουαρίου-Ιουνίου), ενώ η αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα συνοδεύεται από τη δραστική αλλαγή των προγραμμάτων της Β’ και της Γ’ Λυκείου. Αλλαγές ετοιμάζονται και στα προγράμματα σπουδών σε όλα τα μαθήματα με πιθανότερες αλλαγές στην Ιστορία και την βιολογία. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο του 2018 εφαρμόζεται σταδιακά η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.