Ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου: Στους 16 οι νεκροί

Ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου: Στους 16 οι νεκροί

 

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται. Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος C-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο μετέβη και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Είναι το τρίτο ναυάγιο που διαχειριζόμαστε τις τελευταίες τρεις μέρες, μετά τη Φολέγανδρο και τα Αντικύθηρα. Τα κυκλώματα των διακινητών αναζητούν πλέον νέους θαλάσσιους διαδρόμους, μετά την εντυπωσιακά αποτελεσματική στάση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αδιαφορώντας παντελώς για την ανθρώπινη ζωή. Στοιβάζουν δεκάδες απελπισμένους ανθρώπους σε σκάφη μιας χρήσεως, χωρίς σωσίβια, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα θλιβερά γεγονότα” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός” τόνισε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.