Νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο

Νεκρός είναι ο Έλληνας ορειβάτης, που η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλέστηκε για να διασώσει. Ο άτυχος  άνδρας, ηλικίας περίπου πενήντα ετών, μέλος του ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση διάσωσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας μέλος του ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας κατέληξε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από παθολογικά αίτια, κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με φίλους του, στον Όλυμπο.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις δύο το μεσημέρι, στη θέση “ Πέρασμα του Γιόσου”.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ κινητοποιήθηκε από το καταφύγιο “ Γιόσος Αποστολίδης” και τετραμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να παράσχει συνδρομή.

Στον ορειβάτη έγινε διαδικασία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ δρομολογήθηκε διαδικασία μεταφοράς του στη θέση “ Πριόνια” με την συνδρομή των κλιμάκιων της Πυροσβεστικής από Κατερίνη και Λιτόχωρο με ένα σούπερ πούμα της υπηρεσίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.