Νομοσχέδιο κατα των διακρίσεων με βαριές ποινές

«Ασπίδα» προστασίας κατά των πάσης φύσεως διακρίσεων στον χώρο εργασίας επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή. Το εν λόγω νομοσχέδιο απειλεί με βαριές ποινές όσους κάνουν διακρίσεις λόγω φύλου, θρησκείας, πεποιθήσεων, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, προβλέπεται πλήρης εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ποινικές και χρηματικές κυρώσεις για όσους κάνουν διακρίσεις στον χώρο εργασίας, λόγω φύλλου, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο επιχειρεί να προστατέψει τις λεγόμενες μειονότητες που υπάρχουν από φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς, ενώ επιχειρείται και η προληπτική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Στο δεύτερο σκέλος προβλέπεται η πλήρης εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο, τόσο για τα ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια σε θέματα εργασίας, ΄’όπως η συνυπηρέτηση, τα προνοιακά επιδόματα κ. ά.
Δειτε το σχετικό βίντεο εδώ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.