Ν’ αγαπάς αυτούς που βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό

Ν’ αγαπάς αυτούς που βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό

Όλοι είμαστε λίγο παράξενοι. Και η ζωή είναι λίγο παράξενη. Και όταν βρούμε κάποιον που η “παραξενιά” του συμβαδίζει με τη δική μας, ενώνουμε τις ζωές μας και ικανοποιούμε αμοιβαία τις “παραξενιές” μας. Και αυτό λέγεται έρωτας. Πραγματικός έρωτας – Robert Fulghum

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι κατά κύριο λόγο θέμα χημείας. Κάποιοι άνθρωποι ταιριάζουν φυσικά και χωρίς καμία προσπάθεια και κάποιοι άλλοι όσο και να το προσπαθούν, πάντα καταλήγουν σε άσχημους τσακωμούς και στο τέλος οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Το πόσο ταιριάζει κανείς με κάποιον έχει να κάνει με το πόσο τον αγαπά; Μάλλον όχι. Η αγάπη απλά μας κάνει υπομονετικούς, ανεκτικούς και μας κλείνει τα μάτια σε πράγματα που μας πειράζουν. Όταν ο έρωτας μας περάσει, αν δεν ταιριάζουμε με τον άλλο, όλα αυτά που κάποτε μας ενοχλούσαν αλλά προσπερνούσαμε, πλέον γίνεται αδύνατον να τα αγνοήσουμε.

Το νόημα σε μία σχέση, όμως, δεν είναι απλά να ταιριάζουμε με κάποιον. Είναι να βρίσκουμε κάποιον που μπορεί, χωρίς καν να το προσπαθεί ιδιαίτερα, να βγάζει προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτόν για τον οποίο θ’ αλλάζαμε τα πάντα αν χρειαζόταν και θα θέλαμε να γίνουμε καλύτεροι προς τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο.

Όταν είσαι με τον κατάλληλο άνθρωπο, δεν ανησυχείς συνεχώς για την εμφάνισή σου και νιώθεις αυτοπεποίθηση γιατί σ’ αγαπάει όπως είσαι, όσο περίεργη κι αν είσαι, όσα παχάκια ή σπυράκια κι αν έχεις. Σε αφήνει να είσαι ο τρελός εαυτός σου, δεν νιώθεις ανασφάλεια, δεν παρανοείς από ζήλια και καχυποψία και νιώθεις μία ανεξήγητη ελευθερία στη σφιχτή αγκαλιά του.

Του εμπιστεύεσαι τα πάντα, δεν θες να κρύψεις τίποτα και μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα γιατί είναι ανοιχτός να μοιραστεί μαζί σου, να σου αφιερώσει χρόνο και να σ’ ακούσει. Κάνετε παιχνίδι εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας, προκαλείτε ο ένας τον άλλο και βοηθάτε ο ένας τον άλλο στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας, για ν’ ανεβείτε μαζί και ξεχωριστά ψηλότερα, χωρίς ανταγωνιστική ζήλια.

Οι καβγάδες σας έχουν πάντα ένα όριο σεβασμού και δε σε ενοχλεί, αν φταις, να πεις συγνώμη γιατί ξέρεις ότι θα κάνει το ίδιο και ο σύντροφός σου, όταν φταίει. Όταν βρεις κάποιον, λοιπόν, που σε κάνει νιώθεις τέλεια με τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου, κράτα τον γερά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.