Ν. Τόσκας : Το Oruc Reic πρέπει να παρεμποδιστεί, από τη στιγμή που πέρασε στα 12 μίλια

Ν. Τόσκας : Το Oruc Reic πρέπει να παρεμποδιστεί, από τη στιγμή που πέρασε στα 12 μίλια

«Η ΕΕ και οι  – εντός και εκτός εισαγωγικών – σύμμαχοί μας, σφυρίζουν αδιάφορα γιατί έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα με την Τουρκία.

Είδαμε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, στο προσχέδιο  υπήρχαν απ΄ ότι όλοι λένε, προτάσεις με τις οποίες θα επιβαλλόταν εμπάργκο στους εξοπλισμούς που προορίζονται για την Τουρκία, και  περιορισμούς επίσης, μίας εβδομάδος, για να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία. Ε, όσο τα είδατε εσείς στο τελευταίο ανακοινωθέν, στο τελευταίο κείμενο εσείς, τά’ δα κι εγώ.

Δεν τα είδαμε, εξαφανίστηκαν αυτά για συγκεκριμένους λόγους», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης  Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, αναφερόταν στην νότια περιοχή, αναφερόταν στην Κρήτη, και στα νησιά εκεί, – αυτό φρενάρει, σταματάει, την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και κόβει, εμποδίζει, το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αυτά είναι σημαντικά αυτή τη στιγμή, δεν λύνονται όλα τα προβλήματα του Αιγαίου με αυτήν την πρόταση, και όλα τα προβλήματα της περιοχής, αλλά θα φρέναρε, θα εξέθετε την τουρκική πολιτική γιατί πλέον η Τουρκία αν έμπαινε μέσα από τα 12 μίλια , θα ήταν παραβίαση της ακεραιότητάς μας, της κυριαρχίας μας, των χωρικών μας υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης», τόνισε ο κ. Τόσκας.

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αρχίζοντας από την Κρήτη, και προχωρώντας προς τα υπόλοιπα νησιά της ανατολικής Μεσογείου, είναι μια λογική λύση που η κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει.

Κάτι πρέπει να κάνεις, να ταρακουνήσεις την Ευρώπη, όχι με τα λόγια, τα λόγια ξέρουμε καλά – το είπε και ο Μακρόν πρόσφατα-  τα λόγια μόνο δεν αρκούν, πρέπει να κάνεις κάτι. 12 μίλια αύριο το πρωί στην Κρήτη – αρχίζοντας από την Κρήτη και προχωρώντας προς το Καστελόριζο» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Πρέπει να παρεμποδιστεί η άλλη πλευρά, γιατί δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει».

«Το Oruc Reic πρέπει να παρεμποδιστεί, τη στιγμή που ξεπέρασε τα 12 μίλια, – να παρεμποδιστεί,  δεν λέω να βυθιστεί» τόνισε τέλος ο Νίκος Τόσκας.

 

ΗΧΗΤΙΚΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=opa4QkxMquM

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.