Ξανά στο προσκήνιο τάφος στο Ωραιόκαστρο που προκάλεσε αντιπαραθέσεις

Ξανά στο προσκήνιο τάφος στο Ωραιόκαστρο που προκάλεσε αντιπαραθέσεις

Ίσως ο πιο πολυσυζητημένος τάφος στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου ήρθε ξανά στο προσκήνιο και προκάλεσε αναστάτωση και ταραχή.

Ο λόγος στην αναφορά που κατέθεσε στις 15 Οκτωβρίου 2021 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, που αφορούσε στην παράνομη πώληση δύο οικογενειακών τάφων για μελλοντική χρήση, ο δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου Ηρακλής Τσακαλίδης.

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 ο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης φέρνει ξανά το θέμα με ερώτημά του  προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη με θέμα: “Αγνοείται η τύχη καταγγελίας και η απάντηση σε αναφορά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.”

Αναλυτικά:


Κύριε Υπουργέ,

με την συνημμένη αναφορά του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (αρ. πρωτ. 241419/15.10.2021), ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου κ. Ηρακλής Τσακαλίδης κατήγγειλε την καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Παρά το γεγονός ότι έκτοτε έχει παρέλθει ένα και πλέον έτος, δεν έχει δυστυχώς λάβει καμία πληροφόρηση για την οριστική τύχη και το αποτέλεσμα της σχετικής του καταγγελίας, καθώς και για την πρόοδο των ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών επί της προαναφερθείσας αναφοράς. Στην ουσία αγνοείται και δεν του έχει κοινοποιηθεί η τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για τα καταγγελλόμενα στην αναφορά του.

Δεδομένου ότι:

(α) ο καταγγέλλων έχει προσπαθήσει να ενημερωθεί με επανειλημμένες γραπτές του οχλήσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης – ατελέσφορα μέχρι στιγμής -, αλλά και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(β) το γεγονός ότι η Διοίκηση οφείλει τόσο να απαντάει στα αιτήματα των πολιτών, πόσο μάλλον σε αιρετούς, αλλά και να τους πληροφορεί για τις ενέργειες και να τεκμηριώνει τις αποφάσεις της,

παρακαλώ να με ενημερώσετε για τους λόγους που δεν έχει γίνει αυτό μέχρι σήμερα στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και για την εξέλιξη της προαναφερόμενης αναφοράς και την οριστική απόφαση επί της καταγγελίας.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2022

Ο αναφέρων βουλευτής

Γιώργος Αρβανιτίδης


Η απάντηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη αναρτήθηκε άμεσα στον τοίχο του στο Facebook, η οποία εκφράζει μια σχετική αναστάτωση και ταραχή, ερμηνεύοντας τον τρόπο γραφής του, απευθυνόμενος στον Ηρακλή Τσακαλίδη:


Πέρυσι παρασύρθηκε από τον κ. Τσακαλίδη ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και έπεσε στην παγίδα της εμμονής του, ότι δήθεν “εγκλημάτισε” ο Δήμος κατόπιν σειράς ενεργειών που αφορούσαν το δασόκτημα Ωραιοκάστρου. ΟΜΩΣ, τόσο το δασαρχείο, όσο και η πυροσβεστική τους διέψευσε καθώς απάντησαν αμφότεροι ότι ο Δήμος έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.
Σήμερα, ο κ. Τσακαλίδης μας “απειλεί” ξανά. Έβαλε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ρωτήσει τον Υπουργό Εσωτερικών γιατί δεν του απαντά η αποκεντρωμένη διοίκηση για μια υπόθεση που ο ίδιος μας ενημερώνει ότι αρχειοθετήθηκε. ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ, το ξανά λέω! Αλλά δεν του άρεσε αυτό, έπρεπε δηλαδή να βρει κάτι το επιλήψιμο.
Για την ιστορία, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 75.000€ παραχωρώντας δυο μέτρα γης ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Το γεγονός ότι ενδεχόμενα δεν τηρήθηκαν πολεοδομικοί κανόνες, για τον γνωστό καταγγέλλοντα το κάνει αυτό κολάσιμο. Εγώ λοιπόν ερωτώ: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; Η έρευνα του εν λόγω καταγγέλλοντα λοιπόν γιατί δεν προχωράει εις βάθους; Διότι απλά ούτε ο ίδιος προήλθε από παρθενογένεση, αλλά διοίκησε στο παρελθόν.
ΥΓ: ο Δήμος Ωραιοκάστρου, από ανεκδιήγητες αποφάσεις της προηγουμένης διοίκησης που ο λαλίστατος κ. Τσακαλίδης διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών, ζημιώθηκε κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επειδή προσέλαβε υπαλλήλους στην καθαριότητα ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ. Στη συνέχεια τους απέλυσε καταβάλοντας τους υπέρογκες αποζημιώσεις! ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτά τα χρήματα γιατί δεν καταλογίστηκαν στους υπευθύνους, όπως ο κ. Τσακαλίδης αλλά χρεώθηκαν στις πλάτες των φορολογουμένων δημοτών του Δήμου μας; Απορίας άξιο …

Εν αναμονή της διελευκάλυνσης του θέματος παραμένει ο κόσμος του Ωραιοκάστρου, καθώς οι απόψεις διίστανται….

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.