Ξεκίνα τη μέρα σου θετικά με 3 ερωτήσεις

Ξεκίνα τη μέρα σου θετικά με 3 ερωτήσεις

Ένα ιδανικό πρωινό μοιάζει διαφορετικό για τον καθένα και δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη φόρμουλα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, το κλειδί είναι να καταλάβεις τι λειτουργεί για εσένα. Κι αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή να τροποποιήσεις την ήδη υπάρχουσα πρωινή ρουτίνα σου, αξίζει να πάρεις έμπνευση από μία ειδικό στην… ευτυχία.

Σύμφωνα με τη Michelle Wax, coach ευτυχίας (υπάρχει!) και δημιουργό του American Happiness Project, υπάρχει ένα μικρό μα δραστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στο ξεκίνημα της κάθε ημέρας σου και αυτό είναι η ενδοσκόπηση. Δεν χρειάζεται να γράφεις σε ημερολόγιο (αν το θέλεις, εννοείται μπορείς) και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά να κάνεις στον εαυτό σου 3 ερωτήσεις – αυτές που η ίδια εξηγεί παρακάτω.

Ξεκίνα τη μέρα σου θετικά! 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν

«Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω είναι τρεις ερωτήσεις στον εαυτό μου που μου επιτρέπουν να ξεκινήσω τη μέρα μου με μία θετική νότα», λέει η Wax. «Κάνω αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου πριν κοιτάξω το τηλέφωνό μου —ή ακόμα και πριν βουρτσίσω τα δόντια μου—, ώστε να ξεκινήσω το πρωί με τους δικούς μου όρους, αντί να δίνω την ενέργειά μου σε άλλους ανθρώπους, στις ειδήσεις ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως», εξηγεί.

1. Τι μπορώ να προσμένω σήμερα;

Ακόμη και τις πιο αγχωτικές μέρες, μπορείς συνήθως να βρεις ένα πράγμα που έχεις να περιμένεις. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως δείπνο με έναν φίλο μετά τη δουλειά ή τα χάδια που θα ανταλλάξεις με τον σκύλο σου μετά από μια κουραστική μέρα. «Αυτό μου επιτρέπει να επικεντρώσω το μυαλό μου στα καλά πράγματα που θα συμβούν σήμερα», λέει η Wax. Η σκέψη μιας ωραίας δραστηριότητας εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σου να είναι λίγο πιο αισιόδοξος, ειδικά αν υπάρχει κάτι πιο αγχωτικό στο ημερολόγιο σου.

2. Τι μπορεί να με αγχώσει/ανησυχήσει σήμερα και πώς θα επιλέξω να ανταποκριθώ σε αυτό;

Οι αγχωτικές σκέψεις τείνουν να οδηγούν σε περισσότερα αρνητικά συναισθήματα, επομένως το να ελέγχεις το πώς νιώθεις είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου πιο θετικά. Εάν ξυπνάς ανησυχώντας για κάτι, μπορείς να αναστρέψεις την αφήγηση και να αποφασίσεις εξαρχής πώς θα ανταποκριθείς, αντί να προσπαθείς να την αποφύγεις. «Αυτό μου επιτρέπει να προλάβω κάθε πιθανό άγχος και να αποφασίσω πώς θα ανταποκριθώ σε οποιεσδήποτε στρεσογόνες καταστάσεις που εκτυλίσσονται, αναμενόμενες ή απρόβλεπτες», εξηγεί η Wax. «Αυτό με βάζει ξανά σε μία θέση όπου έχω τον έλεγχο, αντί απλά να αντιδρώ».

3. Πώς θέλω να νιώθω στο τέλος της ημέρας και τι πρέπει να κάνω (ή να μην κάνω) για να το κάνω πραγματικότητα;

Νιώθεις συνήθως εξαντλημένη στο τέλος της ημέρας; Αν ναι, η Wax συνιστά να σκεφτείς αντίστροφα. Οραματίσου πώς θέλεις να αισθάνεσαι στο τέλος της ημέρας και σκέψου τα βήματα που θα ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί. «Αυτό μου επιτρέπει να ορίσω την πρόθεση για τη μέρα μου και να αποφασίσω τι πρέπει να συμβεί για να διασφαλίσω ότι θα νιώθω έτσι στο τέλος της ημέρας», λέει.

Μόλις η Wax απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις, διατηρεί την υπόλοιπη πρωινή ρουτίνα της αρκετά απλή και σύντομη. «Κάνω συνήθως έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό για 10 έως 15 λεπτά πριν φτιάξω καφέ και πάω μια βόλτα έξω», λέει. «Κατά τη διάρκεια της βόλτας, θα ακούω ένα podcast για να ενισχύσω τον τρόπο σκέψης μου», αποκαλύπτει.

Σε κάθε περίπτωση, τα πιο χαρούμενα πρωινά δεν μεταφράζονται σε αυστηρά προγράμματα ή σε δεσμεύσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις. «Συνειδητά δεν τα βάζω με τον εαυτό μου αν μια μέρα κάνω μια πολύ σύντομη βόλτα ή αποφασίσω να παραλείψω έναν διαλογισμό». Πράγματι, διατηρώντας την πρωινή ρουτίνα σου απλή και μίνιμαλ, αφαιρείς πολλή από την πιθανή πίεση του «ωχ τι έχω να κάνω πάλι αύριο». Και εφόσον ξεκινάς το πρωί με τους δικούς σου όρους, αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να έχει η μέρα σου θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

loveyourself
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.