Ξεκίνησαν οι Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

[ad_1]

Ξεκίνησαν οι Εκδηλώσεις για την  Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε η γιορτή της ΥΑ του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Καθημερινά, χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου και των διώξεων που υφίστανται.

Η 20ή Ιουνίου είναι η ημέρα κατά την οποία παγκοσμίως μνημονεύεται το σθένος, το κουράγιο και η επιμονή εκατομμυρίων προσφύγων που άφησαν τα πάντα πίσω τους προκειμένου να γλιτώσουν από τη βία. Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αποτελεί το χρονικό ορόσημο κατά το οποίο το κοινό μπορεί να δείξει την υποστήριξή του προς τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εκπατριστούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι ηγέτες του κόσμου συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας παγκόσμιας κίνησης συμπαράστασης με ορίζοντα το 2018, όπου όλα τα τμήματα της κοινωνίας θα σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες (#WithRefugees) και θ` αναλάβουν και τα ίδια δράση, στο κομμάτι που τους αναλογεί, αντί να πέφτει το βάρος των μαζικών εκτοπισμών μόνο στα κράτη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην Θεσσαλονίκη, θα απευθυνθεί κάλεσμα προς όλους να προσθέσουν το όνομά τους στην καμπάνια #WithRefugees στέλνοντας έτσι το μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι το κοινό παγκοσμίως στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες.

Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες. Παρακαλούμε κάνετε το ίδιο κι εσείς.

 

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.