Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στο ΑΠΘ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στο ΑΠΘ

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών φαίνεται να αποδίδεται η ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από πυροβολισμούς ένας 23χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν ομάδα 15-20 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στον χώρο του πανεπιστημίου μέσω της Εγνατίας. Εκεί, τα μέλη της ομάδας έγιναν αντιληπτά από την ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος και δεν τους επετράπη η είσοδος.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να εισέλθει στο πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης, η οποία είναι πάντοτε ανοιχτή, και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με φίλους του. Για άγνωστους ακόμα λόγους σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τον χώρο βρήκαν πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε πως άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου, αλλά η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή εισήλθαν μέσω μικρής πόρτας εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

«Προφανώς, το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης, και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο “άβατο” που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε.

Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος, εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

Όσον αφορά τον τραυματία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί για ληστείες, ενώ φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές και για ναρκωτικά. Μετά τον τραυματισμό του κατευθύνθηκε υποβασταζόμενος στο νοσοκομείο, φέροντας τραύματα στα πόδια του, που αντιμετωπίστηκαν με χειρουργείο.

Τον 23χρονο συνόδευαν κάποια άτομα και μόλις τον άφησαν στο σημείο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν. Το όχημά τους όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή και προσήγαγαν τους επιβαίνοντες. Προσαγωγές υπόπτων έγιναν και κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Δεν προέκυψε όμως εμπλοκή των προσαχθέντων στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

zougla.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.