Ξεκινά επιτέλους η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας

Ξεκινά επιτέλους η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας

Να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες για την αποκατάσταση του καμένου κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας πέτυχε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Σήμερα συναντήθηκαν στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο πρόεδρος της εταιρείας “ΟΡ.ΚΑ. Α.Τ.Ε.Ε.”, Γιώργος Γάγαλης και υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης.
“Το είπαμε και το κάναμε. Είχαμε δεσμευτεί να θέσουμε σε τροχιά επανεκκίνησης την αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας, που καταστράφηκε το 2016 μετά από πυρκαγιά. Εργαστήκαμε μεθοδικά και σε πρώτη φάση πετύχαμε να γλιτώσουμε το ποσό των 238.000 ευρώ για λογαριασμό του Δήμου μας, καθώς με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2020. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική πολιτιστική ζωή της Κοινότητας Νεοχωρούδας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες και επιτέλους το κτίριο να αποκατασταθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους”, επισήμανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για τις ενέργειες που έκανε, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και τελικά να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή του.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 238.847,19 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2021.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.