Ξεκινούν τα μπλόκα οι αγρότες

Τις πρώτες αγροτικές κινητοποιήσεις για το 2017 ξεκίνησαν από σήμερα αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας και από την Πέμπτη, οπότε υπολογίζεται να έχει αναπτυχθεί το μεγαλύτερο μέρος των μπλόκων, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές δράσεις τους.
Αγρότες,Δερβένι,μπλόκο,derveni,bloko
(Φωτο αρχείου)
Στα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναστολή μέτρων όπως:

• Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά μέχρι το 2022.

• Σχεδόν διπλασιασμός του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 στο 22% το 2017) και τα τεκμήρια διαβίωσης.

• Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου.

Πρώτοι στήθηκαν στα μπλόκα οι αγρότες από την Ημαθία με προσυγεντρώσεις στη διασταύρωση της Κουλούρας και σε κομβικά σημεία έξω από τη Βέροια, ενώ στη συνέχεια τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μετά τη συγκέντρωση στην πόλη θα επιστρέψουν στη διασταύρωση της Κουλούρας, όπου θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στη Θεσσαλία τα τρακτέρ βγήκαν μαζικά σε χωριά και πόλεις. Λόγω καιρικών συνθηκών, η συγκέντρωση των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, σημείο στο οποίο αναμένεται να στηθεί και το πιο κομβικό μπλόκο, αποφασίστηκε για την προσεχή Πέμπτη.

Ωστόσο, από σήμερα αγρότες της Ελασσόνας και του Τυρνάβου συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Μελούνας, στήνοντας ένα από τα πρώτα μπλόκα. Αύριο (Τρίτη) νέο μπλόκο προγραμματίζεται στην Αγιά Λάρισας στη διασταύρωση Γερακαρίου.

Οι αγρότες των Σερρών έβγαλαν από σήμερα τα τρακτέρ στα χωριά της περιοχής και εντός της εβδομάδας θα συγκεντρωθούν στο έτερο κομβικό μπλόκο, αυτό του Προμαχώνα, προγραμματίζοντας τον αποκλεισμό του τελωνείου.

Στην Κρήτη οι αγρότες έχουν ραντεβού στη ΔΟΥ Ηρακλείου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων και στον κόμβο των Πρατωρίων.

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή μέρα καθώς οι περισσότεροι αγρότες από την κεντρική Μακεδονία θα συμμετέχουν σε γενικές συνελεύσεις, τις οποίες έχουν προγραμματίσει ύστερα από απόφαση που έλαβαν μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στην Κατερίνη.
πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.