Ξεκινούν τα Self test – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Ξεκινούν τα Self test – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι θα οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ενώ σημείωσε πως τα Self test πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με τα rapid test και είναι πολύ πιο απλά στη χρήση τους και με απλές οδηγίες.

Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση από τα φαρμακεία self test  για τον πληθυσμό, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα για δύο μήνες.

Υποχρεωτικό θα είναι μία φορά την εβδομάδα σε όσους εργάζονται στους κλάδους του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας.

Ειδικά για τα σχολεία θα νομοθετηθεί υποχρεωτικό τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους στα σχολεία, μία φορά την εβδομάδα.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες με δεύτερο rapid test, που μπορεί να διεξαχθεί δωρεάν σε δημόσια δομή, θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.