ΟΑΣΘ:Με κινητοποιήσεις απειλούν και πάλι οι εργαζόμενοι

Σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τον ΟΑΣΘ, εργαζομένους και διοίκηση, φαίνεται να μπαίνει ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αμέσως μετά την ανανέωση των καθηκόντων του, με ορατό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και να επαναληφθεί η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.

Το ερχόμενο Σάββατο, οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν δύο μήνες απλήρωτοι (οφειλόμενα Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου) και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, ενώ η διοίκηση του οργανισμού ζήτησε από τον υπουργό την παρέμβαση του, για να απομακρυνθεί αυτός ο κίνδυνος.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υποδομών σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, έριξε για άλλη μια φορά τις ευθύνες στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία ενέργεια πέρα από τις προβλεπόμενες. «Πριν λίγο καιρό συμφωνήσαμε να δώσει το ελληνικό δημόσιο προκαταβολικά δυο δόσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των ανθρώπων που είχαν δουλέψει και δεν είχαν καλυφθεί τα δεδουλευμένα. Το κάναμε αυτό. Τώρα γιατί κάνουν κινητοποιήσεις;», αναρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με την απειλή κινητοποιήσεων. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των μετόχων τους. Υπάρχει ξέρετε μια πάγια πρακτική, κυρίως στη Θεσσαλονίκη τηρείται αυτό, έχει μια ιδιαιτερότητα η Θεσσαλονίκη σε αυτό και στην Αθήνα το συναντάμε, αλλά στη Θεσσαλονίκη είναι πάγια τακτική. Όταν ένας ιδιώτης, είτε είναι εργολάβος, να θυμίσω τα έργα του Μετρό, είτε είναι ΟΑΣΘ, είτε είναι άλλοι, έχουν δικά τους προβλήματα βγάζουν κάποιους εργαζόμενους στο δρόμο, σαν πίεση στην κυβέρνηση και στην κοινωνία», υποστήριξε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα, ότι «μέρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ και πολύ μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων, είναι συγγενείς των μετόχων του ΟΑΣΘ. Άρα, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα ξέρει αυτά πάρα πολλά χρόνια, τα ξέρει 60 χρόνια. Ας κάνουν κινητοποιήσεις, ας κάνουν ό, τι θέλουν, ας μαζέψουν τα έξοδα που έχει ο ΟΑΣΘ να τα εξορθολογίσουν και να προχωρήσουν με μια σύμβαση που δεν έχει κανένας άλλος ιδιώτης ή επιχείρηση όχι στην Ελλάδα, στον κόσμο».

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει στείλει έγγραφο στον υπουργό υποδομών και του ζητά νέα προκαταβολή της αντισταθμιστικής οφειλής του δημοσίου, ύψους 3,9 εκ. ευρώ, για να πληρώσει τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου. Το Σωματείο Εργαζόμενων, από την πλευρά του, αναμένεται να συνεδριάσει αυτές τις ημέρες για να αποφάσισει εάν προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις. Εδώ και ένα μήνα, το Σωματείο έστειλε επιστολή στον κ. Σπίρτζη και του ζήτησε συνάντηση ώστε να επαναλάβουν τις συζητήσεις για το μέλλον του ΟΑΣΘ.
ΟΑΣΘ
Πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.